Zadnji izključno bencinski Lamborghini bo terenec. A ne takšen, kot si predstavljate

8. 11. 2022 | Jure Šujica
Deli

Tri leta po napovedi koncepta bo ta očitno doživel realizacijo v serijski obliki.

Znano je, da italijanski Lamborghini v bližnji prihodnosti ne bo več ponujal pogonskih sklopov izključno sestavljenih iz motorjev z notranjim zgorevanjem. Za to bo poskrbel težko pričakovani naslednik modela Aventador, za njim pa nato še naslednik modela Huracan. A še pred tem bo Lamborghinijevo tovarno zapustil še en zanimiv avtomobil, in sicer posebna izdaja modela Huracan z oznako Sterrato.

Gre pravzaprav za serijsko različico prototipa tako rekoč terenskega Huracana, s katero nas pri Lamborghiniju dražijo že od leta 2019, proti koncu letošnjega leta pa naj bi ga naposled le predstavili. To so pri Lamborghiniju posredno napovedali v predstavitvi poslovnih rezultatov v tretjem četrtletju letošnjega leta, če bo predstavitev zares doživel, pa bo to na dogodku Art Basel med prvim in tretjim decembrom v Miamiju.

Preberite še: Terenski Hurracan? Da, in to kar z Lamborghinijevih risalnih miz

Sodeč po zadnjih informacijah, novinec ne bo prinesel zgolj terenske podobe, pač pa tudi precej novosti, ki mu bodo dejansko omogočale vožnjo izven cest. Prinaša namreč za 47 milimetrov višje nasajeno podvozje, zaradi česar je vstopni kot povečan za en, izstopni pa za 6,5 odstotka. Hkrati so koloteki razširjeni za 30 milimetrov, zaradi česa so pnevmatike postavljene nekoliko bolj vsaka sebi, podvozje vozila pa je zaščiteno z aluminijasto ploščo, ki hkrati služi kot usmerjevalnik zraka.

Razširjeni blatniki, ki so posledica širših kolotekov, niso edina novost, ki bodo Sterrata ločevala od klasičnega Huracana. Dodatne bodo še sprednje luči LED in vzdolžne strešne letve, ki bodo omogočale enostavno namestitev strešnega prtljažnika – in morda tudi strešnega šotora? To bi bil potem res pravi Huracan za avanturiste.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk