Zaslon v Volkswagnovem novincu bo ustvarjal občutek lebdenja

Odkrite nove podrobnosti prihajajočega odprtega terenskega dostavnika Amaroka, med posebnostmi bo tudi pokončni komunikacijski zaslon

Zaslon v Volkswagnovem novincu bo ustvarjal občutek lebdenja (foto: Volkswagen) Volkswagen
14. 6. 2022

Pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila se zavzeto pripravljajo na skorajšnjo premiero novega Amaroka, vmes pa razkrivajo posamezne elemente zunanjosti in notranjosti. Med zanimivejšimi je tudi nov osrednji komunikacijski zaslon, ki bo v novincu postavljen navpično.

Z novim digitalnim kombiniranim instrumentom in navpičnim zaslonom (diagonala 10 do 12 palcev), ki deluje, kot da lebdi nad sredinsko konzolo, se v Amaroku voznikom obetata boljša preglednost in preprostejši dostop, kar zagotavlja kombinacija digitalnih funkcij z intuitivnim upravljanjem ter ergonomsko  oblikovanih tipk in vrtljivo-pritisnih stikal.

V Amaroku bo več kot 30 asistenčnih sistemov, ki jih je mogoče nastaviti prek zaslona. Dve tretjini ji bo na voljo prvič med drugim asistenci za ohranjanje smeri in menjavo voznega pasu, asistenci za luči in hitrost, pa tudi prikaz okolice in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Vsebine za interakcijo med uporabniki in vozilom,  na primer prek mobilnih spletnih storitev, ter upravljanje klimatske naprave, infozabavnega sistema, navigacije, parkirnih asistenc ali zvočnega sistema, je prav tako mogoče preprosto uravnavati prek osrednje upravljalne enote. Pod zaslonom je nameščena tudi vrsta stikal, ki omogočajo hiter in neposreden dostop do nekaterih od številnih funkcij.

Naslednik uspešnega modela, ki so ga prodali v več kot 830.000 primerkih, se bo dokazoval tudi z zmogljivimi pogonskimi sklopi, velika nosilnostjo in široko uporabnostjo. Novi Amarok bo od konca leta 2022 v prvih državah prišel na trg z dvojno kabino in štirimi vrati, na posameznih trgih pa z enojno kabino in dvojimi vrati.