Zdesetkana udeležba in vrnitev odpisanih

V Beogradu so odprli avtomobilski salon ki je prvi po dveh letih odpovedi zaradi epidemije in z manjšo ponudbo od pričakovanj

Avtomobilski salon v Beogradu, v nekdanji Jugoslaviji osrednja in v regiji ena pomembnejših tovrstnih prireditev tokrat ponovno odpira vrata po odpovedih zaradi epidemije korona virusa. Na sejmu, ki se zdaj imenuje DDOR Eco BG Car Show 07 je bistveno manj razstavljeni avtomobilov kot so pričakovali organizatorji, zaradi zamud pri dobavah namreč vsi uvozniki niti niso prisotni, vse znamke pa so nagrmadili v največjo halo beograjskega sejmišča. Si pa lahko obiskovalci ogledajo predvsem številne električne in hibridne avtomobile, ki na srbskem trgu niti še niso v prodaji. Letošnji salon tudi ni prodajni.

V drugem paviljonu hkrati poteka seje motociklov, skuterjev, štirikolesnikov in opreme imenovan Motopassion. Poleg avtomobilskih in motociklističnih premier ter novosti bo veliko razstavljavcev v sektorju spremljajoče avtomobilske industrije, delavnične servisne opreme in ponudbe rezervnih delov. Pri starodobnih vozilih je nostalgikom letos posebej namenjen razstavni prostor Zastave, kjer bodo razstavljeni številni in tudi nekateri zelo redki modeli, ki so jih izdelovali v kragujevški tovarni in so bili temelj jugoslovanske motorizacije.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol