Ženeva 2018: Podaljšani Lexus RX L premierno tudi v Evropi

7. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Ob bok mu je Lexus postavil še koncept čisto novega križanca z oznako UX.

Lexus v Sloveniji ne spada ravno med najbolj vsakdanje znamke. V veliki meri je to vsekakor povezano s tem, da gre za premijsko znamko, temu primerna pa je tudi cena vozila. A njihova priljubljenost se počasi povečuje, tudi s širjenjem modelne palete, ki bo v Sloveniji novega člana dobila predvidoma v poletnih mesecih.

Glavna Lexusova novost letošnjega leta, ki je v Ženevi doživela evropsko premiero, je model RX L, podaljšana različica športnega terenca, ki v zadku vozila ponuja še dodatno vrsto sedežev za dva potnika. Slednja bosta do zadnje sedežne vrste dostopala s prevračanjem naslonjal druge vrste sedežev. Avtomobil je bil skupno podaljšan za 110 milimetrov, Lexus pa tudi ob postavljeni tretji vrsti sedežev obljublja dovolj prostora v prtljažniku. Ta je po besedah proizvajalca največji v tem avtomobilskem razredu, po zaslugi elektromotorjev pa se bo tudi samodejno odpiral. Na voljo bo zgolj kot hibrid v različicah RX 350h L in RX 450h L.

Druga novost, ki jo je Lexus pripravil obiskovalcem ženevskega salona, pa je pravzaprav svetovna premiera popolnoma novega predstavnika v vse bolj priljubljenem razredu križancev. Govorimo o atraktivno oblikovanem modelu UX, ki je na avtosalonu doživel svetovno premiero. UX je okrajšava za besedno zvezo 'Urban Explorer' ali urbani raziskovalec, iz česar lahko sklepamo, da bo avtomobil nekoliko bolj masivni podobi navkljub svoje mesto iskal v mestnih središčih in avtocestah. Na voljo bo tako v bencinski različici UX 200 z dvolitrskim motorjem s 178 'konji' kot tudi hibridni različici UX 250h, kjer bo bencinskemu agregatu družbo delal še elektromotor. Prihod novinca je napovedan za pomlad leta 2019.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"