Ženeva 2018: Peugeot 508 za začetek na voljo tudi v posebni izvedbi First Edition

6. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Avtomobili iz omenjene serije bodo naprodaj v zgolj ducatu evropskih držav, Peugeot pa bo prva naročila začel zbirati že danes prek spleta.

Pred dnevi je Peugeot avtomobilsko javnost prijetno presenetil z razkritjem nove generacije limuzine 508, zato smo kar nekoliko nestrpno čakali avtomobilski salon v Ženevi, kjer bo prvič predstavljen tudi širši javnosti. Novinec bo v Slovenijo zapeljal letošnjo jesen, natančneje v oktobru, sprva pa bo na voljo le v limuzinski različici. Datum prihoda karavanske izvedbe, ki sicer še ni bila predstavljena, tako ostaja skrivnost.

Prihod novinca na trg (druge generacije modela z oznako 508) pa bo Peugeot proslavil s prav posebno različico, poimenovano First Edition. Gre za omejeno serijo vozil, zasnovanih na osnovi najprestižnejše izvedbe z oznako GT-line. Na voljo bo v dveh barvah, temno modri in živo rdeči v kombinaciji z 19-palčnimi platišči. Pod pokrovom bo mogoče izbrati le najmočnejša pogonska agregata, bencinski motor PureTech z 225 'konji' in dizelski HDi s 180 'konji', ki bosta s sprednjim kolesnim parom povezana prek osemstopenjske avtomatike.

Notranjost vozil bo obdana v kombinacijo usnja in alkantare na sedežih, volanskem obroču ter vratnih oblogah, prestižen videz pa bodo dopolnjevali dodatki iz lesa vrste zebrano. Avtomobil bo opremljen z digitalno armaturno ploščo, na kateri bo mogoče prilagajati prikaz podatkov, serijsko vključena bo tudi navigacijska naprava z možnostjo glasovnega upravljanja. Za kvalitetno avdioizkušnjo bo avtomobil opremljen z avdiosistemom Focal, da pa bo takoj jasno, da gre za avtomobil omenjene prve serije, bodo opozarjali vratni pragovi z napisom 'First Edition'.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol