Ženeva 2018: Peugeot Rifter tudi kot koncept s štirikolesnim pogonom

7. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Za zdaj je izvedba za vožnjo po 'brezpotjih' predstavljena le kot konceptno vozilo, a verjamemo, da bi utegnil ugledati tudi serijsko proizvodnjo.

Peugeot je leto začel zelo produktivno, saj je poleg klasične limuzine, modela 508 (ki je po novem bližje razredu štirivratnih kupejev), predstavil novo generacijo enoprostorca za prosti čas. Ta se je otresel imena Partner, in kot smo tudi sami že poročali, se bo avtomobil po novem imenoval Rifter, z izbiro boljših materialov pa bo manj gospodarsko in precej bolj družinsko naravnan.

Novinec je bil narejen na enaki osnovi kot Citroën Berlingo (v tretji generaciji se je omenjenemu paru pridružil še nov koncernski partner Opel), a se je tako na sprednjem delu kot v notranjosti od njiju nekoliko oddaljil ter se približal preostalim avtomobilom znamke z levom na motornem pokrovu. Novinec naj bi v Slovenijo prišel oktobra, takrat pa bo predvidoma znana tudi njegova cena.

Peugeot je ob spletni predstavitvi Rifterja poudarjal njegovo uporabnost pri prostočasnih dejavnostih, nad njim je bil navdušen celo legendarni dirkač Stephane Peterhansel. Skorajda pričakovati je bilo torej (ob misli, da je podoben avtomobil Peugeot predstavil že pri drugi generaciji), da bo Rifter dobil tudi izvedbo z dvignjeno karoserijo in pogonom na vsa štiri kolesa. Ta je opremljen s strešnim šotorom in drugimi dodatki za vikend oddih na prostem, verjamemo pa, da Peugeot že razmišlja o serijski izvedbi vozila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja