Ženeva 2018: Škoda Fabia le še na bencin, Vision X pa tudi na zemeljski plin in elektriko

6. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Cene Fabie naj se po prenovi v primerjavi z aktualnimi ne bi bistveno spremenile.

Češka Škoda je na letošnji avtomobilski salon poleg nekaterih nadgradenj pripeljala dve novosti. No, eno novost in eno prenovo. Poleg že omenjenega modela Vision X se je na njihovem razstavnem prostoru štiri leta po predstavitvi znašla prenovljena Fabia. Prenova je bila brez dvoma nujna, saj se Fabia bori za kupce z dvema pred kratkim predstavljenima novinkama v tem razredu, Seatovo Ibizo in Fordovo Fiesto.

Vizualne spremembe – ki niti niso tako očitne – na sprednjem delu zajemajo nov par žarometov in meglenk. Predvsem žarometi dajejo avtomobilu nekoliko bolj agresiven videz, spremenjena pa je tudi mednju postavljena maska hladilnika, ki je nekoliko (bolj) izbočena. Znotraj kabine je največja novost nov informacijsko-komunikacijski sistem (za doplačilo) s 6,5-palčnim zaslonom in funkcijami Apple CarPlay, Android Auto ter MirriorLink.

Motorne spremembe so po prenovi kar precej opazne. Fabia namreč ne bo dobila nobenega novega motorja, bodo pa zato iz ponudbe umaknjeni vsi dizelski agregati. Kupci bodo tako lahko izbirali le še med štirimi litrskimi trivaljniki, dvema atmosferskima z močjo 59 in 74 'konjev' ter dvema prisilno polnjenima z močjo 94 ali 108 'konjev'. Slednji bo na voljo tudi v kombinaciji s sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"