Znan znesek za ‘naročnino’ novega modela Volvo XC40

1. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli

Z namenom storitev narediti čim bolj enostavno, bo Volvo strankam omogočil, da celoten postopek uredijo kar preko spleta.

Že ob predstavitvi novega in hkrati najmanjšega Volvovega avtomobila, modela XC40, je bilo znano, da bo nov avtomobil mogoče naročiti po neke vrste naročnini. Nov način 'lastništva', ki si ga je zamislil ravno Volvo, naj bi kasneje postopoma omogočili tudi pri ostalih modelih. Najprej bo storitev razumljivo na voljo na Švedskem, kmalu zatem pa tudi v Nemčiji, Veliki Britaniji, Združenih državah in tako naprej. Kot smo vam že sporočili, pa se za čim hitrejšo uvedbo te možnosti pri nas poteguje tudi slovenski uvoznik.

In medtem, ko je datum prihoda storitve, uradno poimenovane Care by Volvo, k nam še neznan, so na splet že pricurljale informacije o ceni storitve v ZDA. Volvo bo tam za storitev zahteval okroglih 600 dolarjev na mesec, kar preračunano v nam bolj domačo evrsko valuto znese dobrih 500 evrov (natančneje 504 evre). In kaj bodo stranke za ta denar dobile?

Storitev ima svoje prednosti in slabosti

Za naveden znesek vam bo Volvo dal za dve leti na uporabo avtomobil, za katerega pa bo podjetje v celoti poskrbelo samo, saj želi strankam omogočiti, da se osredotočijo izključno na vožnjo in uporabo vozila. V ceno bo tako zajeto zavarovanje vozila, 24-urna asistenca in pa ves potrošni material, ki ga bo v času uporabe potrebno zamenjati. Sem štejejo tudi nadomestni brisalci stekel in celo nove pnevmatike. Poleg tega pa Volvo po enem letu uporabe vozila omogoča njegovo zamenjavo za drug avtomobil.

Vse pa kljub vsemu ni popolno. Volvo bo namreč uporabniku omejil najvišje dovoljeno število prevožene razdalje na 15.000 milj (= pribl. 24.000 km). Poleg tega bo stranka še vedno sama krila stroške dajatev državi in pa stroške registracije, v primeru povzročitve prometne nesreče pa bo dolžna plačati do 500 dolarjev (421 evrov) stroškov za popravilo.

Na začetku bo preko storitve Care by Volvo na voljo zgolj en tip avtomobila, bo pa to avtomobil XC40 z motorjem T5 in štirikolesnim pogonom.

Jure Šujica
Foto: Volvo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol