Znani še finalisti izbora Autobest

17. 10. 2020
Deli
Znani še finalisti izbora Autobest (foto: Autobest)
Autobest

Pri organizaciji Autobest so predstavili finaliste letošnjega izbora Best buy oziroma najboljši avtomobilski nakup leta. Rezultati izbora bodo znani decembra

Gre za enega najbolj množičnih in dobro zastopanih izborov v Evropi, kjer novinarji iz 31 držav izberejo najboljši avtomobilski nakup oziroma avto, ko lastnik za odšteti denar dobi najbolj uravnoteženo kombinacijo vseh možnih lastnosti avtomobila. Zdaj je vodstvo izbora objavilo tudi imena finalistov, ki morajo pred izborom še skozi zadnji krog ocenjevanja. Ta bo potekal v začetku novembra na avstrijskem centru varne vožnje v Teesdorfu.

Potem pa čaka 31 žirantov (en novinar predstavlja eno državo) - v  izboru že dolga leta sodeluje tudi Avto Magazin, ki ga v žiriji predstavlja urednik Matjaž Korošak - težko delo, ko bo treba oceniti in podeliti točke, ter naposled izbrati najboljšega po izboru Autobest. Letos se za ta laskavi naziv poteguje kar sedem modelov, kar je rezultat številnih novost v razredih dosegljivih modelov (gre za avtomobile, ki veljajo približno 20 tisočakov brez dajatev). In to so finalisti: Citroen C4, Dacia Sandero, Honda Jazz, Peugeot 2008, Seat Leon, Škoda Octavia in Toyota Yaris.

Tudi slovenski bralci večino od teh že poznate, večina jih je tudi že na našem trgu, nekateri so v prihodu, vsekakor pa bodo aktualni vsaj v letu 2021, za katerega ta naziv potem velja. Lani je na primer naslov osvojila Oplova Corsa.

Seveda pa največja neodvisna žirija na stari celini ne izbira le avtomobila, ki predstavlja najboljši nakup, pač pa avtomobilistični novinarji pazljivo spremljajo tudi delovanje industrije, ocenjujejo novosti in dosežke na področju tehnike, voznih lastnosti, varnostne sisteme, oblikovalske dosežke…

In podelujejo tudi spremljevalna priznanja za posamezna področja. Kot so na primer MANBEST za najboljšega menedžerja v industriji, pa COMPANYBEST za najboljši rezultat po podjetju, ECOBEST je nagrada za napredek na področju ekologije, tu je še DESIGNBEST za oblikovalske dosežke, TECHNOBEST je priznanje za najbolj inovativen tehnološki napredek in tako naprej.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol