Znani so finalisti za evropski avto leta 2019

26. 11. 2018 | Jure Šujica
Deli

Izmed sedmih finalistov tokrat le dva križanca, pa tudi en športno naravnan kupe.

O tekmovanju Evropski avto leta preveč besed ne moremo izgubljati. Gre namreč za enega od najbolj cenjenih izborov na tem področju v Evropi, ki svoje začetke beleži v letu 1964, ko je prestižni naziv osvojil Rover 2000. Izbor je v zgodovini nato nakazoval trende in smer, v katero se razvija avtomobilska industrija.

Tudi letos se je v finale uvrstilo sedem vozil, le dva izmed njih pa sta iz priljubljenega razreda športnih terencev. Med finalisti so se tako znašli športno naravnan kupe Alpine A110, križanec Citroën C5 Aircross, četrta generacija Forda Focusa, električni križanec Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz razred A in nova generacija največje Peugeotove limuzine, model 508.

Tudi letos je bilo delo žirije zelo zahtevno, saj so avtomobilski proizvajalci pred nekaj tedni na predstavitev v dansko mesto Tanis pripeljali več deset zelo zanimivih avtomobilov, med katerimi so se znašli tudi superšportniki. Žirija sicer letos ostaja enaka in šteje 60 članov iz 23 držav, med njimi pa je tudi naš Sebastjan Plevnjak.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"