Znano je, kdaj bo razkrit novi BMW serije 7

Nova BMW-jeva admiralska limuzina je pred vrati. Fotografije testnih mul krožijo že nekaj časa, sedaj pa so znani tudi prvi obrisi in doseg električne različice i7.

BMW i7 (foto: BMW) BMW
16. 3. 2022

Do premiere novega BMW-ja serije 7 bo potrebno počakati le še nekaj tednov. Na BMW-jevi globalni letni konferenci je Frank Weber, član uprave, zadolžen za razvoj, razkril podrobnosti nove bavarske admiralske limuzine. Že v aprilu bodo namreč predstavili BMW i7, električno različico serije 7 in sedaj je znano, da bo električna limuzina po WLTP merjenju imela več kot 600 kilometrov dosega.

To, da bo oblikovana ambiciozno, me sodeč po zadnjih BMW-jevih trendih kvečjemu ne navdaja z optimizmom. Napovedal je novo masko z novo (še večjo?) interpretacijo osvetljenih BMW-jevih ledvičk in na novo oblikovanih luči. Seveda v izjavi ne manjka superlativov o tehnološki superiornosti in naprednosti nove limuzine, ki bo združevala "najboljšo vozno izkušnjo z ultimativno digitalizirano izkušnjo".

Test: BMW iX xDrive50 (2022) // Počutje kot v hotelu. Ali lahko BMW iX sploh razočara?

V notranjosti bo nadgradnja uporabniške izkušnje BMW-ja iX, predvsem v smislu uporabniškega vmesnika na širokem in ukrivljenem zaslonu na dotik. Precej so se posvetili ambientu in njegovi prilagodljivosti. Tam pa bo tudi novost, ki ji pravijo "BMW interaction bar" - torej nekakšen svetlobni drog z integriranimi stikali. Steklena panoramska streha bo tokrat zares ogromna, potniki zadaj pa bodo lahko uživali v kinu z velikim 31-palčnim zaslonom, ki se spusti iz strehe in ponuja 8k ločljivost, medtem ko je za pretočne vsebine poskrbljeno skozi infozabavni sistem.