Audi PB18 e-tron daje slutiti, kakšen bo električni naslednik modela R8

Med 23. in 25. avgustom si bo Audijev najnovejši koncept mogoče ogledati v sklopu avtomobilskega tedna v Pebble Beachu.

Audi PB18 e-tron daje slutiti, kakšen bo električni naslednik modela R8 (foto: Newspress) Newspress
30. 7. 2018

17. september letos bo za Audi velik dan. Takrat bo namreč potekala predstavitev njihovega prvega popolnoma električnega avtomobila, Audija e-trona, ki ga nemško podjetje ponosno razkazuje – pa čeprav le v posebni maskirni foliji – že od avtomobilskega salona v Ženevi. Bo pa že avgusta Audi prav tako v zvezni državi Kalifornija, a ne v San Franciscu, ampak Montereyu, predstavil še en koncept električnega avtomobila, znanega pod imenom PB18 e-tron.

Prav Pebble Beach, kjer poteka glavnina dogajanja, je bil navdih avtorjem vozila – PB. Drugi del imena, številka 18, pa je nekakšen poklon avtomobilu oziroma dirkalniku, po katerem so se pri Audiju zgledovali, legendarnemu R18, ki je več let veljal za strah in trepet konkurence na dirki za 24 ur Le Mansa.

Uradno razkritje koncepta je sicer napovedano v četrtek, 23. avgusta, ob 17. uri po lokalnem času na dirkališču Laguna Seca, nato pa bo avtomobil na ogled postavljen še dvakrat. 24. avgusta bo tako v sklopu dogodka The Quail znova razstavljen na zgoraj omenjenem dirkališču, 25. avgusta pa bo nato skupaj še z nekaterimi drugimi klasičnimi avtomobili znamke Audi razstavljen na vrhuncu dogodka, razstavi Concours d'Elegance v Pebble Beachu.