Audi zaključuje serijo prototipov AI

Še zadnji član družine bo nosil oznako AI:Trail.

Audi zaključuje serijo prototipov AI (foto: Audi) Audi
26. 8. 2019

Noben razstavni prostor kateregakoli večjega avtomobilskega proizvajalca na večjih avtomobilskih salonih ne bi bil popoln brez vsaj enega prototipnega avtomobila, ali študije, ki predstavlja nove oblikovalske smernice ali pa vsaj nove tehnologije. Nekateri med njimi tako na salone pripeljejo tudi po več povsem funkcionalnih prototipov, kar namerava storiti tudi Hyundai na bližajočem salonu v Frankfurtu s kar dvema električnima prototipoma. In ko smo že ravno pri električnih prototipih (ali bolje rečeno konceptih); eno izmed zgodb bo na tamkajšnjem salonu zaključil tudi Audi.

Nemška znamka iz Inglostadta bo namreč na omenjeni salon pripeljala še četrti prototip družine AI, katero je na ogled postavil leta 2017 s predstavitvijo koncepta Aicon. S tem bo tako zaključena serija vozil, del katere je tudi na aprilskem salonu v Šanghaju predstavljeni koncept AI:Me, ki ponuja tehnologijo avtonomne vožnje četrte generacije, z zgolj 4,3 metra dolžine in pravim rastlinjem pod stekleno streho vozila pa naj bi ponujal sproščeno atmosfero znotraj mestnega vrveža.

Novinec AI:Trail je na drugi strani – pa čeprav po zaslugi veliki izbočenih oken na stranici vozila spominja na koncept AI:Me – precej drugačen. Gre namreč za električno terensko vozilo prihodnosti, na kar opominjajo tudi velika in robustna kolesa, postavljena na same robove vozila. Podrobnejših podatkov o samem konceptu pri Audiju sicer še niso razkrili, a se jih lahko nadejamo že v kratke. Je pa zato znano, da bo AI:Trail postavljen ob bok vsem trem že predstavljenim bratom.