Avant2Go praznuje tretji rojstni dan in dva milijona prevoženih kilometrov

Od Začetnih 30 se je flota vozil do danes dvignila že na preko 200.

Avant2Go praznuje tretji rojstni dan in dva milijona prevoženih kilometrov (foto: Avant2Go) Avant2Go
4. 7. 2019

Sistem souporabe avtomobilov je v Slovenijo prišel in kljub nekaterim pomislekom tudi ostal. Še več, ideja o skupni (so)uporabi osebnih avtomobilov je čedalje bolj priljubljena tudi pri nas in ne le drugod po svetu, sistem pa je izredno priljubljen med tistimi, ki živjo ali delajo v večjih mestih, zaradi česar kratki odhodi do bližnjih (in malomanj bližnjih) sestankov ter trgovin z lastnimi avtomobili niso ravno smiselni.

Največ zaslug za to a gre jasno podjetju Avant2Go, ki v teh dneh praznuje že svojo tretjo obletnico obstoja. Podjetje praktično v celoti obvladuje celoten slovenski trg, vseeno pa so bili začetki pred tremi leti veliko bolj skromni. Flota je tako štela le 30 vozil, vozniki pa so vozila lahko prevzemali in oddajali na le 12 lokacijah, sprva v Ljubljani, hitro pa tudi v okolici.

No, Avant2Go pa se je od tedaj še kako razvil. Iz 12 lokacij so se tako razširili na skupno 90 mest po vsej državi, bistveno večja pa je tudi flota vozil. Modeli po večini sicer ostajajo enaki: modri in beli električni Smart-i, Zoe-ti, Golf-i in i3-ji, a je vozil zato precej več: preko 200 se jih trenutno vozi po naših cestah, številka pa le še raste, zaradi česar lahko brez težav in zadržkov pričakujemo vsaj še tri ali pa več let delovanja.