Video: BMW razkriva podrobnosti koncepta Vision iNext

Teden dni trajajoča svetovna predstavitev se bo začela čez pet dni, pri BMW-ju pa medtem že objavljajo prve fotografije, ki pa razkrivajo le malo podrobnosti.

Video: BMW razkriva podrobnosti koncepta Vision iNext (foto: BMW) BMW
4. 9. 2018

Le še nekaj dni nas loči od predstavitve novega BMW-jevega koncepta Vision iNext, s katerim bo BMW med 9. in 15. septembrom na različnih koncih sveta predstavljal, kakšna bo usmeritev znamke v prihodnosti. Da bi koncept videlo kar največ ljudi, so v Münchnu sklenili partnerstvo z letalskim prevoznikom Lufthansa, ki bo s predelanim letalom Boeing 777F skrbel za prevoz celotne predstavitve po svetu.

A kaj je pravzaprav Vision iNext? BMW namreč svoje novo orožje še vedno skriva, vseeno pa vsak dan posebej počasi razkriva podrobnosti vozila. Včeraj je tako predstavil zadnji del vozil, na katerem je mogoče videti zgolj del para tankih vzvratnih luči, logotip podjetja in osvetljen napis BMW Vision iNext. Današnja fotografija je nekoliko bolj zgovorna, saj prikazuje celoten, sicer zamegljen, sprednji del, na katerem pa že lahko vidimo tanka sprednja žarometa, med katerima je par značilnih ledvic, ki je med seboj, podobno kot pri konceptu ix3, povezan.

Je pa na drugi strani BMW pred dnevi na spletu objavil kratek videonapovednik koncepta, v katerem je za trenutek mogoče videti celotno silhueto zadnjega dela vozila, iz katere je razvidno, da gre za kupe oziroma limuzino. Po informacijah spletne strani BMWblog naj bi šlo tako za štirivratni štirisedežni kupe, iz katerega naj bi pozneje nastal nov serijski avtomobil z imenom BMW i4. Kaj od tega je res in kaj ne, pa bo torej znano že čez manj kot teden dni.