BMW ne bo razvil nove generacije modela i3

Kljub temu pa bo ostal del BMW-jeve električne strategije za prihodnjih nekaj let.

BMW ne bo razvil nove generacije modela i3 (foto: BMW) BMW
16. 9. 2019

BMW i3 je kljub svoji starosti – na trgu je namreč že šest let – še vedno eden izmed najbolj priljubljenih električnih avtomobilov v Evropi. Nenazadnje je še v aprilu zasedal tretje mesto na lestvici najbolje prodajanih tovrstnih avtomobilov v Evropi, k čemur je brez dvoma pripomogla tudi lanska medgeneracijska posodobitev. A kljub temu, da je i3 ne le (še vedno) dobro prodajan model, hkrati pa tudi edini električni avtomobil nemške znamke trenutno v ponudbi, so se pri BMW-ju odločili, da njegove zgodbe ne bodo kronali z naslednjo generacijo.

Kot poročajo pri ameriškem spletnem portali Financial times naj bi pri BMW-ju energijo preusmerili v izdelavo novih generacij električnih avtomobilov in pa razvijanju priključno-hibridnih različic obstoječih modelov, združenih pod oznako i. Tukaj tako recimo že lahko najdemo serijo 5, serijo 3, X5 in tako dalje. Električne barve naj bi na drugi strani v prihodnje (sprva) zastopala modela i4 in pa križanec ix3.

Peter Nota, vodja oddelka za prodajo in marketing je tako jasno dejal, da ne načrtujejo izdelave naslednje generacije omenjenega vozila, ker si želijo električne avtomobile nekoliko bolj popularizirati. Vseeno pa je ob tem dejal, da s proizvodnjo i3 vsaj zaenkrat še ne nameravajo zaključiti. Namesto tega naj bi ga proizvajali vsaj še prihodnjih nekaj le-koliko zaenkrat še ni jasno.