Bo Volkswagen vendarle realiziral električnega Buggyja?

Na morebiten prihod vozila je namignil vodja oblikovanja pri Volkswagnu.

Bo Volkswagen vendarle realiziral električnega Buggyja? (foto: Volkswagen) Volkswagen
19. 4. 2019

Volkswagen je na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi velik del javnosti navdušil z zanimivim električnim konceptom I.D. Buggy. Gre za električno reinkarnacijo legendarnega vozila, namenjenega vožnji po peščenih plažah in sipinah, ki je, čeprav ni doživel serijske proizvodnje, temveč so za vsakega izmed narejenih vozil poskrbeli posamezniki in delavnice (pri čemer so za osnovo vzeli priljubljenega Hrošča) doživel več sto tisoč primerkov. Novi na drugi strani nastajajo še danes.

V Švici predstavljen koncept je bil morda res le koncept, a kot kaže, bi morda vendarle tudi ta lahko doživel serijsko proizvodnjo kot eden izmed članov hitro rastoče družine Volkswagnovih električnih vozil. Na to možnost je opozoril britanski avtomobilski portal Autocar, razkril pa naj bi jo kar Klaus Bischof, generalni direktor Volkswagnovega oddelka za dizajn, ki je opozoril na to, da bi bil naslednji serijski avtomobil družine I.D. lahko čisto pravo terensko vozilo.

Več vprašanj kot odgovorov

V pogovoru za omenjeni portal na predvečer odprtja avtomobilskega salona v Šanghaju je Bischof tako razkril, da bi znamka lahko predstavila še nekoliko bolj vzdržljivo električno vozilo. »Morda bo eno izmed prihodnjih vozil družine I.D. še nekoliko bolj trdoživa kot vsa, ki smo jih predstavili do zdaj,« je dejal Bischof.

Za zdaj torej vse ostaja pri namigih in govoricah, zagotovo pa morebitnega I.D. Buggyja v najboljšem primeru še lep čas ne bomo videli. Ne nazadnje bodo na trg najprej zapeljali I.D. Crozz, I.D. Buzz in seveda I.D. Neo. Prav tako bodo morali pri Volkswagnu, če bodo zanimiv koncept realizirali, poskrbeti za ustrezno varnost. Vsekakor pa bi bilo zanimivo videti, če bi jim to dejansko tudi uspelo.