Britanska industrija s skupnimi močmi do električnega Triumpha

Električni pogonski sklop naj bi s skupnimi močmi in ob pomoči državnih sredstev izpeljali v dveh letih.

Britanska industrija s skupnimi močmi do električnega Triumpha (foto: Triumph) Triumph
17. 5. 2019

Avtomobilska industrija se zadnje čase že precej hitro prilagaja bodoči električni prihodnosti in večina proizvajalcev tako že ponuja svoje električne avtomobile. Motociklistična srenja na tem področju nekoliko zaostaja, kar pa na drugi strani pomeni, da je priložnosti za prevlado na trgu električnih motociklov še precej. Svoj delež še vedno velike pogače pa si očitno obetajo Angleži, saj se je skupaj z namenom izdelave električnih motociklov povezalo kar nekaj uveljavljenih podjetij.

Triumph in Williams sta tako le dve izmed imen v projektu Triumph TE-1, del katerega bosta še Integral Powertrain oziroma oddelek e-Drive, specializiran za izdelavo po meri narejenih elektromotorjev, ter univerza v mestu Warwick, kjer bo celoten projekt ob pomoči in financiranju britanske agencije Innovate UK tudi potekal. Projekt naj bi sicer trajal dve leti, njegov namen pa je izdelava novega električnega motocikla znamke Triumph.

Čeprav je prvotni namen projekta izdelava novega motocikla, pa je ideja v ozadju vseeno še nekoliko širša. Omenjeni projekt namreč želi pomagati pri povezovanju britanskih podjetij in še hitrejšemu razvoju na področju e-motociklov, hkrati pa k zmanjševanju izpustov. V naslednjem koraku, ko bo motocikel vstopil v proizvodnjo, naj bi nato pripomogel tudi k večjemu zaposlovanju in izmenjavi znanj ter izkušenj med mladimi.

»Naš načrt za prihodnost je osredotočanje na to, da trgu ponudimo motorno platformo, ki se bo kar najbolje prilagodila spreminjajočim se potrebam kupcev, električni pogonski sklop pa vidimo kot pomemben člen naše ponudbe ob boku dvo- in trivaljnih bencinskih agregatov. Kot del naše iniciative projekt Triumph TE-1 predstavlja razburljivo sodelovanje, ki bi prineslo pomembno novost k naši prodajni liniji v prihodnosti. Posledično smo navdušeni nad podporo OLEV in Innovative UK in tem, da bomo lahko sodelovali z vodilnimi britanskimi strokovnjaki ter akademiki za elektromotorje v projektu, ki se osredotoča na blagostanje v britanski in motociklistični industriji v prihodnje,« je dejal produktni vodja znamke Triumph, Steve Sargent.

Preberite tudi