Električni Golf popolnoma razkrit

Skrit pod imenom eGon bo razstavljen na salonu IdeenExpo, ki bo med 15. in 23. junijem potekal v Hannovru.

Električni Golf popolnoma razkrit (foto: Volkswagen) Volkswagen
3. 5. 2019

Volkswagen je že globoko v fazi razvoja oziroma zaključka razvoja nove, osme generacije svojega najpriljubljenejšega modela, Golfa. Precej podrobnosti, vključno s približno podobo zunanjosti, je tako že znanih, zdaj čakamo le še uradno predstavitev. Ne glede na to pa v Wolfsburgu menijo, da si aktualna sedma generacija modela oziroma njena električna različica zasluži nekaj poglobljene pozornosti. In to mislimo povsem dobesedno.

V Wolfsburgu so tako že dober mesec dni pred salonom predstavili električnega Golfa, s katerega pa so odstranili celotno karoserijo, vključno s streho, ostali pa so le žarometi. Nič bolje je ni odnesla niti notranjost, kjer sta ostala le voznikov delovni prostor in sedež. S tem so razkrili celotno ožilje in kompleksnost električnega avtomobila, ki so ga poimenovali eGon. Vsaka izmed komponent ima ob tem svojo QR-kodo, prek katere je mogoče razbrati njeno funkcijo in druge informacije.

Projekt, veliko bolj zahteven, kot se zdi

Z eGonom so pri Volkswagnu izdelali koncept, s katerim si bodo pomagali pri učenju prihodnjih tehnikov in mehanikov. »Projekti, kot je ta, dvignejo motivacijo pripravnikov, hkrati pa so izredno zabavni. Njihov namen namreč ni le posredovanje znanja učencem, temveč  tudi spodbujanje k temu, da prevzamejo odgovornost, pokažejo samoiniciativo in izdelajo nekaj oprijemljivega, nekaj, na kar so lahko ponosni,« je dejal vodja pripravnikov Christoph Görtz.

Zadovoljstvo z inovativno idejo, ki jo predstavlja eGon, pa so izrazili nekateri študenti, ki so v ta projekt vključeni že od začetka. Med njimi je bil Justin Pausch: »Prvič sem bil vpleten v takšen projekt, pri njegovi izvedbi pa sem se naučil zelo veliko. eGon je izredno kompleksen koncept, od posameznika pa zahteva veliko različnih veščin. Naša ekipa je bila sestavljena iz osmih pripravnikov različnih smeri, vsi pa se že veselimo IdeenExpa, ko bomo projekt pokazali tudi javnosti.«

Pokrovitelji: