Ko se pri Oplu lotijo združevanja starega in novega...

Po mnenju številnih so takšne predelave rešitev za ohranjanje starodobnikov tudi v prihodnosti.

Ko se pri Oplu lotijo združevanja starega in novega... (foto: Opel) Opel
16. 3. 2021

Prva generacija Opel Mante, ki je lansko leto praznovala že 50. rojstni dan je v zadnjem obdobju aktualna kot že dolgo ne. Prepoznaven sprednji del je nenazadnje služil kot navdih za nov obraz prihodnjih modelov znamke Opel, nadeli pa so mu celo ime: Opel Vizor. A če so ga v Russelheimu doslej uporabljali le za navdih za prihodnje modele, pa so ga v zadnjem projektu postavili povsem v ospredje.

A to na žalost številnih ne pomeni, da bo eden najbolj prepoznavnih modelov znamke dobil naslednika – o tem zaenkrat vsaj v podobi nizkega dvovratnega športnika ni govora. Po zgledu ameriških in britanskih znamk ter delavnic so se lotili tako imenovanega 'restomodinga', obnove klasičnega avtomobila z uporabo sodobnih komponent. To pa posledično pomeni, da je Manta GSe ElektroMOD, kot že ime namiguje, prejela električni pogon.

O podrobnostih novega projekta pri oplu še ne govorijo, pa tudi s fotografijami so še vedno precej skopi, dejali so le, da so s tem projektom želeli pristopiti k trendu tovrstnih predelav, hkrati pa so želeli dokazati, da je podoba Mante brezčasna in tako aktualna še danes, tudi pol stoletja po prihodu na trg. To so nenazadnje dokazali tudi s tem, da so prenovljenemu klasiku na sprednji del namestili že omenjeni Vizor. In čeprav se ga na prvi in zaenkrat edini uradni fotografiji komajda vidi, se zdi, da je šlo za pravo potezo.