Električni 'Ford Mustang SUV' premierno že letos

Kljub zgledu pa naj bi v serijski različici dobil drugačno ime od vzornika.

Električni 'Ford Mustang SUV' premierno že letos (foto: Profimedia) Profimedia
21. 5. 2019

Ford se je končno lotil elektrifikacije svoje modelske flote, kar je na nedavni tiskovni konferenci na Nizozemskem jasno dal vedeti tako z javno predstavitvijo nekaterih serijskih električnih in elektrificiranih modelov kakor tudi konceptov in konceptov, ki se bodo sčasoma prelevili v serijske avtomobile. Med njimi je bil električni križanec, ki se zgleduje po legendarnem Mustangu in je med obiskovalci požel še največ pozornosti. Čeprav na dan ni prišla še niti ena fotografija, naj bi se javnosti predstavil že kmalu.

Bolj natančno, luč sveta naj bi ugledal že letos. S temi podatki so namreč postregli pri britanskem avtomobilskem portalu Autocar, ob tem pa dodajajo, da naj bi letos luč sveta ugledal le konceptni avtomobil. Ob tem naj bi ljubitelje klasičnega ameriškega športnika razveselilo to, da naj bi kljub vzoru, ki ga ta daje novincu, električni koncept nosil drugačno ime; kakšno, še ni znano.

O novincu pa že krožijo nekateri tehnični podatki. Med drugim naj bi tako ponujal dva baterijska sklopa, pri čemer naj bi večji izmed para omogočal do slabih 600 kilometrov dosega, na cestah oziroma v salonih pa naj se ne bi pojavil pred začetkom leta 2021. Ko bo vendarle na prodaj, ocene za ameriški trg napovedujejo ceno več kot 36.000 dolarjev oziroma 32.000 evrov. Na evropskih trgih bi ta, sodeč po ceni Mustanga, lahko bila še precej višja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri