Flota elektrificiranih Peugeotovih športnikov prihaja po letu 2020

Pri njihovem snovanju pa bo imel veliko vlogo tudi Peugeotov oddelek Peugeot Sport.

Flota elektrificiranih Peugeotovih športnikov prihaja po letu 2020 (foto: Peugeot) Peugeot
19. 10. 2018

Zadnja leta in po odhodu s svetovnega prvenstva v reliju (WRC) se je francoski avtomobilski proizvajalec posvetil nastopanju v seriji za svetovno prvenstvo v avto krosu (WRX). Od leta 2014, ko je bilo tekmovanje ustanovljeno, pa do letos noben njihov dirkač ni dosegel naslova svetovnega prvaka, je pa zato ekipa Peugeot-Hansen leta 2015 z dirkalnikom Peugeot 208 osvojila naslov prvaka med konstruktorji. In kot kaže, je to tudi celotna bera uspehov, ki jih je in bo Peugeot dosegel na omenjenem tekmovanju.

Zaradi po mnenju Peugeota preveč mlačnega odnosa serije WRX do elektrifikacije dirkalnikov so se namreč pri Peugeotu odločili, da bodo konec tega leta s tekmovanja izstopili. Kot smo lahko videli že na nedavnem avtomobilskem salonu v Parizu s predstavitvijo treh hibridov (modelov 508, 508 SW in pa 3008) ter atraktivnega električnega kupeja e-Legend, se je bolj intenzivno začel posvečati elektrifikaciji vozil.

S podrobnostmi za zdaj še skopi

Prav tu pa bo 'v akcijo' stopil Peugeotov oddelek za razvoj športnih in dirkalnih avtomobilov, Peugeot Sport. Z njegovo pomočjo bodo namreč pri Peugeotu pripravili serijo električnih in hibridnih športnih avtomobilov, ki bodo na cesto začeli prihajati z letom 2020. Več podrobnosti o napovedanih avtomobilih pri Peugeotu sicer še niso razkrili, le upamo pa lahko, da bo med njimi tudi kak kupe po zgledu koncepta e-Legend.

»Užitek v vožnji je ena izmed ključnih sestavin Peugeotovih avtomobilov. Elektrifikacija nam daje možnost, da okoljsko ozaveščenim kupcem ponudimo visoko zmogljive avtomobile, ki pa bodo še vedno ponujali športne užitke. Prav ti bodo poudarjeni po zaslugi prednosti, ki jih prinaša elektrifikacija. Raziskovanje novih teritorijev in spoprijemanje z izzivi, ki jih prinaša elektrifikacija, bodo poskrbeli za razburljivo prihodnost. Dolgčas nikoli ne bo del našega DNK,« je dejal generalni direktor znamke Peugeot Jean-Philippe Imparato.

Preberite še: