GEN-I uvaja rešitve e-mobilnosti za svoje uporabnike

Energetsko podjetje GEN-I nadaljuje elektrifikacijo svojega voznega parka, predstavili pa so tudi prvo rešitev za uporabnike s področja e-mobilnosti.

GEN-I uvaja rešitve e-mobilnosti za svoje uporabnike (foto: GEN-I) GEN-I
20. 6. 2019

E-mobilnost počasi a zanesljivo postaja del vsakdana slovenskih cest. Pri tem pa ne govorimo le o prodaji električnih avtomobilov, temveč tudi o infrastrukturnih spremembah, ožilju samega sistema in ključni predpostavki za vzpostavitev prometa električnih vozil. Pomena e-mobilnosti se namreč začenjajo zavedati tudi energetska podjetja. Pri GEN-I se z e-mobilnostjo ukvarjajo že nekaj časa.

Energetsko podjetje je zgodbo na področju e-mobilnosti pričelo v lanskem letu z intenzivnim posodabljanjem flote vozil, pri čemer so v svoj vozni park namesto klasičnih bencinskih in dizelskih avtomobilov začeli uvrščati električne avtomobile. Do danes so uspeli elektrificirati polovico voznega parka, hkrati pa so pred poslovnimi enotami v Ljubljani, Novi Gorici in Krškem postavili 25 polnilnih postaj za električne avtomobile.

Ena kartica, polnjenje le za evro na mesec

V teh dneh pa so pri GEN-I pripravili še eno novost, ki je namenjena uporabnikom električnih vozil, ki so odjemalci storitev Poceni elektrika in Poceni plin. Zanje so namreč uvedli kartico e-mobilnosti, s katero bodo ti lahko polnili svoje električne avtomobile na polnilnicah. Za začetek lahko to storitev s pomočjo kartice GEN-I zastonj (kljub temu, da je sicer plačljiva) počnejo na polnilnicah Elektro Ljubljana - teh je že okoli 200. Pri GEN-I načrtujejo hitro širjenje postaj, na katerih bodo uporabniki polnjenje lahko opravili z njihovo kartico, njena uporaba pa trenutno stane en evro na mesec, ki ga uporabnik plača kar na svojem računu za elektriko.

Kartico lahko uporabniki storitev GEN-I naročijo preko portala Moj GEN-I. Storitev so pri GEN-I poimenovali GEN-I E-mobilnost.

Omenjeni projekt pa ni edini, ki so se ga lotili v krškem podjetju. Pripravljajo namreč že projekte, s katerimi bodo omogočili celovito energetsko oskrbo z električno energijo brez večjih posegov v samo infrastrukturo. Ob tem pripravljajo tudi rešitve na področju hranilnikov električne energije in še nekatere druge projekte, vse skupaj pa bo po pričakovanjih na voljo v bližnji prihodnosti.