GM načrtuje 20 novih električnih avtomobilov do leta 2023

Špekulacije med drugim omenjajo tudi športni električni kupe, ki bo cenovno dostopen širokemu krogu kupcev.

GM načrtuje 20 novih električnih avtomobilov do leta 2023 (foto: GM) GM
11. 10. 2017

General Motors je včeraj objavil novico, da namerava v naslednjih 18 mesecih na trg poslati dva nova električna avtomobila. Podrobnosti sicer še niso znane, šlo pa naj bi za dva popolnoma nova avtomobila, ki naj bi se v veliki meri naslanjala na tehnologijo in znanje, pridobljeno z modeloma Chevrolet Bolt EV in Chevrolet Volt. Le ta je v drugi generaciji na ceste zapeljal v letošnjem letu, po obliki in tehniki pa gre za 'dvojčka' nam bolj znane Opel Ampere-e, katero smo že vozili.

Skupaj z napovedjo izdelave dveh električnih avtomobilov v prihodnjem letu je GM podal obljubo, da bo do leta 2023 predstavil kar 20 novih električnih modelov. S tem nadaljuje lastno vizijo prihodnosti brez emisij, brez prometnih nesreč in brez preobremenitve okolja. Napoved prihodnosti brez emisij pa ne pomeni zgolj osredotočenje na razvoj in izdelavo boljših baterijskih sklopov, glede na potrebe kupcev bo velik poudarek namenjen tudi izdelavo vodikovih gorivnih celic.

Skupaj z napovedjo novih električnih modela pa so Američani objavili zanimivo fotografijo, na kateri je v središču Chevrolet Bolt EV, v ozadju pa je pod prevlekami skritih več različnih modelov. Točnih podatkov o teh avtomobilih Američani niso razkrili, naj bi pa šlo za silhuete prihodnjih električnih modelov. Vidimo lahko precej raznoliko modelno paleto, med katerimi izstopa silhueta, pod katero se očitno skriva nov kupe. Ali gre v tem primeru za novo generacijo Corvette, ali pa GM 'odpira' trg cenovno dostopnih športnih električnih avtomobilov, pa bo pokazal čas.

Jure Šujica

Foto: GM

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri