Hidria leto začenja z novim pomembnim poslom

Sodelovanje, ki naj bi trajalo vsaj prihodnjih deset let so sklenili z nemško znamko BMW.

Hidria leto začenja z novim pomembnim poslom (foto: Arhiv AM/Hidria) Arhiv AM/Hidria
3. 2. 2020

Domača Hidria je v zadnjih letih največji pečat pustila na področju tehnologij, vezanih na dizelske motorje, kar pa ne pomeni, da podjetje ne deluje tudi na področju električne mobilnosti. Prav tu so namreč v teh dneh odprli novo poglavje, saj bodo za obdobje desetih let postali eden najpomembnejših dobaviteljev sestavnih delov za novo generacijo električnih vozil znamke BMW.

V Munchnu namreč pripravljajo izboljšano platformo za prihodnjo generacijo električnih vozil z oznako CLAR (Cloud Architecture), sestavljeno iz izredno močnega jekla, aluminija in ogljikovih vlaken. V serijskih avtomobilih bo CLAR predstavljena čez približno tri leta, v Hidrii pa bodo za ta vozila sestavljali volanske mehanizme.

Vrednost celotnega posla po podatkih Hidrie znaša 30 milijonov evrov, kar pa je le del vseh pogodb, ki jih je podjetje sklenilo do konca lanskega leta. Celoten znesek namreč znaša kar 300 milijonov evrov. Se pa posledično v podjetju že pripravljajo na prihodnost. Tako naj bi v prihodnjih letih v lasten razvoj namenili kar 150 milijonov evrov: 50 milijonov v inovativni razvoj in dodatnih 100 milijonov v širitev proizvodnih kapacitet.