Hyundai pripravlja prvi električni dirkalnik

Zdi pa se, da si bo osnovo delil z uspešnim turnim dirkalnikom i30 TCR

Hyundai pripravlja prvi električni dirkalnik (foto: Hyundai) Hyundai
8. 8. 2019

Hyundai je tako na ‘civilnem’, kakor tudi dirkaškem področju v minulih letih postal prepoznavna in spoštovana blagovna znamka. Nenazadnje se s svojimi dirkalniki po zaslugi oddelka Motorsport uspešno bojuje za najvišja mesta tudi v seriji turnih avtomobilov TCR in pa v reliju za svetovno prvenstvo. Sedaj pa pa se prav omenjeni oddelek pripravlja na nov korak, katerega rezultati bodo verjetno opazni šele čez čas, kljub temu pa gre za izredno pomembno potezo za celotno znamko.

Oddelek Motorsport je namreč najavil, da so pričeli z aktivnim razvojem prvega električnega športnika, s katerim bodo še dodatno podprli usmeritev znamke k razvoju električnih in hibridnih avtomobilov. Nenazadnje se že lep čas šušlja, da bi kmalu lahko dobili prvega 'civilnega' Hyundaija s črko N v imenu. Sicer pa je prototip dirkalnika, ki bo predstavljen že na avtomobilskem salonu v Frankfurtu ob boku i10 bolj kot ne pripravljen. Hyundai je namreč že objavil kratek video, v katerem se pod ponjavo, kot se po večkratnem ogledu zdi, skriva električna izvedba i30 TCR.

»Bliža se novo obdobje za Hyundai Motorsport. Naša ekipa v mestu Alzenau je tako zadnjih nekaj mesecev trdo delala na razvoju razburljivega električnega avtomobila in že kmalu bomo videli sadove njihovega dela. Avtomobil obljublja novo poglavje v razvoju znamke, naravno širitev naših dirkaških aktivnosti, ki se hkrati dotikajo aktualnih trendov in inovacij v avtomobilski industriji. Čakanje pa ne bo več dolgo, vse bo jasno na septembrskem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu,« je dejal Andrea Adamo, direktor oddelka Hyundai Motosport.