James Bond bo od zdaj nepridiprave lovil še nekoliko bolj pritajeno

V novem nadaljevanju slavne franšize se bo namreč naokrog prevažal z električnim Aston Martinom Rapide E.

James Bond bo od zdaj nepridiprave lovil še nekoliko bolj pritajeno (foto: Aston Martin) Aston Martin
18. 3. 2019

Močni športni avtomobili so bili v večini filmov o Jamesu Bondu ena izmed glavnih atrakcij filmov. Zanje je v največ filmih poskrbel britanski Aston Martin, gledalci pa so tako vsa ta leta lahko uživali v zvoku šest-, osem- in 12-valjnih bencinskih agregatov. A glede na to, da je Bond velik privrženec naprednih tehnologij, se mu spremembe, kot kaže, napovedujejo tudi v voznem parku. Vsaj v naslednjem nadaljevanju serije filmov naj bi se namreč naokrog prevažal s pomočjo elektrike.

Novo nadaljevanje naj bi v kinematografe predvidoma prišlo aprila prihodnje leto, po poročanju britanskega časnika The Guardian pa naj bi se tajni agent v njem prevažal z junija 2017 napovedanim električnim Rapidom E, prvim električnim avtomobilom britanske znamke, ki je z obuditvijo znamke Lagonda vstopila v svet električnih avtomobilov. Hkrati bo prvi štirivratni Aston Martin, uporabljen v filmu o britanskem tajnem agentu in hkrati prvič po 23 letih in filmu Jutri nikoli ne umre, da bo Bond kot svoj primarni avtomobil uporabljal limuzino, in ne kupeja.

Ekskluzivnost ostaja

Govorice sicer še niso potrjene, je pa željo po tem, da bi omenjeni avtomobil uporabili v filmu o Jamesu Bondu, pred časom izrazil prvi mož znamke, Andy Palmer. Glavni pobudnik tega, da bi se Bond po novem naokrog prevažal z električnim avtomobilom, je sicer režiser filma Cary Joji Fukunaga, ki sicer velja za okoljsko zelo ozaveščenega.

Če se bo Bond torej v prihodnje prevažal z električnim avtomobilom, bo to nedvomno počel v slogu. Aston Martin bo namreč izdelal le 155 primerkov svoje električne limuzine (klasična izvedba je in bo ostala dostopna 'brez omejitev'), za vsak primerek pa bodo zahtevali četrt milijona britanskih funtov ali nekaj manj kot 292.000 evrov.