Lotus razkriva ime prvega britanskega električnega hiperšportnika

Celotno razkritje je medtem načrtovano ob koncu tega meseca.

Lotus razkriva ime prvega britanskega električnega hiperšportnika (foto: Lotus) Lotus
4. 7. 2019

Britanska avtomobilska industrija zadnje čase močno vlaga v razvoj e-mobilnosti. Pomislimo, Jaguar je že pred letom dni predstavil električnega I-Pacea, Aston Martin je odprl tovarno obujene znamke Lagonda, v kateri bodo proizvajali izključno električne avtomobile, svoj delež k ponudbi britanskih električnih avtomobilov pa bo vsak čas dodal še Lotus. Projekt Type 130 je namreč že dobil novo ime, po novem bo tako poznan pod oznako Evija.

Evija je brez dvoma prelomni avtomobil znamke Lotus. Gre namreč za prvi model znamke, ustvarjen pod novim lastništvom znamke Geely, hkrati pa tudi za prvi povsem električni hiperšportni avtomobil znamke Lotus oziroma kar prvi električni hiperšportni avtomobil celotne britanske avtomobilske industrije. Vsekakor podatki, ki si že sami po sebi zaslužijo spoštovanje.

»Evija je popolno ime za naš novi avtomobil, saj gre za prvi Lotusov hiperšportni avtomobil, prvi električni avtomobil znamke, hkrati pa prvi model, ustvarjen pod novim vodstvom znamke Geely. Evija je model, ki mu v Lotusovi ponudbi ni para, a hkrati Lotus v vseh pogledih. Našo znamko bo znova povzdignil na svetovni avtomobilski piedestal in ob tem tlakoval pot novim vizionarskim modelom znamke,« je dejal generalni direktor Lotusa, Phil Popman.

Kaj torej pomeni ime Evija? Evija ali »ev-eye-a«, ko se ime spregovori v prevodu pomeni »tisti ki je živ« oziroma »prvi nastali«, kar je vsekakor primerno ime in pomen za avtomobil, ki bo brez dvoma pomenil nov korak v razvoju znamke. Ta pa se bo zgodil prav kmalu. Pri Lotusu namreč razkrivajo, da bo Type 130 (izdelanih bo namreč le 130 vozil) oziroma Evija svoj debi doživel še konece tega meseca.