Mercedes-Benz delno razkril svoj prvi električni SUV

Dokončno razkritje avtomobila bo potekalo prihodnji teden v Stockholmu.

Mercedes-Benz delno razkril svoj prvi električni SUV (foto: Daimler AG) Daimler AG
27. 8. 2018

Bliža se – vsaj za znamko Mercedes-Benz – pomemben dan, dan ko bo svojo kamuflažo odvrgel prvi električni SUV in hkrati tudi prvi avtomobil omenjene znamke, pri katerem je bila že v prvotnem načrtu predvidena uporaba električnega pogonskega sklopa EQC. Ta bo luč sveta ugledal že čez teden dni, torej še nekoliko prej kot eden glavnih konkurentov Audi e-tron, predstavitev novinca s trikrako zvezdo na pokrovu motorja pa bo v Stockholmu.

Uradna predstavitev novinca bo torej potekala 4. septembra, je pa zato Mercedes že včeraj na družbenem omrežju Twitter objavil videonapovednik prihajajočega dogodka, v katerega je vključil tudi prednji del novega križanca, ki ga tako, pa čeprav le deloma, prvič lahko vidimo v nezakritem stanju.

Podrobnosti o novincu in tehničnih zmogljivostih sicer bolj kot ne ostajajo skrivnost vse do predstavitve, se pa zato omenja doseg vozila. Ta naj bi ob idealnih pogojih znašal 500 kilometrov, za dobavo energije pa naj bi skrbel baterijski sklop z zmogljivostjo 70 kilovatnih ur, kar se roko na srce zdi precej optimistično. V pripravi naj bi bila sicer tudi izvedba s štirikolesnim pogonom.