Najcenejši Volkswagnov električni avtomobil ne bo križanec

Vstopni model v razred električnih avtomobilov bo predstavljala električna različica modela Up! druge generacije.

Najcenejši Volkswagnov električni avtomobil ne bo križanec (foto: Volkswagen) Volkswagen
3. 12. 2018

Pred slabim mesecem dni smo poročali o tem, da naj bi pri Volkswagnu resno razmišljali o predstavitvi novega električnega avtomobila, ki naj bi stal le 18.000 evrov. Novico je takrat prvi objavil ameriški spletni portal Bloomberg, poleg tega pa so objavili informacijo, da naj bi šlo pri novincu za križanca. A kot kaže, je bilo poročanje Bloomberga le deloma točno.

Zadevo so namreč še nekoliko bolj podrobno raziskali pri spletnem portalu InsideEvs, kjer so v pogovoru z Mattom Renno, podpredsednikom Volkswagna za Severno Ameriko, izvedeli, da Volkswagen res pripravlja nov električni avtomobil, ki bo stal 18.000 evrov. Hkrati je na dan prišla informacija, da novinec ne bo spadal v razred križancev, niti ne bo del družine I.D., ampak gre za prihodnjo generacijo modela e-Up!.

V podrobnosti se Renna sicer ni poglabljal, sporočil pa je, da avtomobil ne bo izdelan na najnovejši platformi MEB, ki jo je Volkswagen razvil za vozila I.D., kar je verjetno tudi razlog, da bo novinec ostal kot samostojen model in kot alternativa izvedbi z bencinskim motorjem. Avtomobil naj bi sicer na cesto zapeljal v letu 2020, a bosta njegov trg najverjetneje predstavljala Evropa in Kitajska. V ZDA na drugi strani naj njegova prodaja ne bi bila predvidena.