Nissan postavil rekord v vlečenju tovora med električnimi vozili

Nissan teže celotnega tovora sicer ni navedel, zato bo za uradno potrditev potrebno počakati do vpisa v Guinessovo knjigo.

Nissan postavil rekord v vlečenju tovora med električnimi vozili (foto: Nissan) Nissan
9. 10. 2017

Pred dnevi smo pisali, da je Nissan v Oslu na Norveškem predstavil vizijo nadaljnjega razvoja električnih vozil in drugih tehnologij, katere povezuje v vizijo Nissan Futures 3.0. V sklopu tega projekta je predstavil tudi novo različico kombija e-NV200 s podaljšanim dosegom. Prav ta kombi pa je sedaj uporabil za prav zanimiv podvig, z njim so namreč vlekli najtežji tovor, ki ga je do sedaj vleklo katerikoli avtomobil z elektromotorjem.

Zanimivo je sicer dejstvo, da so uporabili omenjen kombi, katerega najvišja dovoljena masa, ki jo lahko vleče znaša (le) 430 kilogramov, medtem, ko je moč elektromotorja 80 kilovatov. Hiša, ki so jo uporabili za ta podvig zagotovo tehta vsaj nekaj ton, k temu pa je potrebno dodati še težo avtomobila, ki se del podviga nahaja na prikolici in pa težo prikolice same.

V oglasu sicer nastopi tudi znana hollywoodska igrala Robbie Margot, ki je pred kratkim postala Nissanova ambasadorka električnih vozil, zaradi česar je s strani Nissana prejela novega Leafa, s katerim se pojavi v omenjenem oglasu. Z njim namreč zapelje iz prikolice in odhiti po opravkih, medtem pa v pogovoru z voznikom kombija (kljub temu, da podvig deluje precej nemogoč) izve, da je Nissanu uspelo postaviti omenjeni rekord.

Jure Šujica

Foto: Nissan