Peugeot in Citroen v Sloveniji pripravljena na prihod elektrificiranih vozil

V fazi postavljanja so že klasične električne polnilnice, kasneje bodo po potrebi sledile še hitre.

Peugeot in Citroen v Sloveniji pripravljena na prihod elektrificiranih vozil (foto: Peugeot, Citroen) Peugeot, Citroen
29. 8. 2019

Peugeot in Citroen bosta v prihodnjih letih na trg lansirala kar nekaj električnih in hibridnih avtomobilov. Nekaj jih je pravzaprav že to in tik pred prihodom na naše ceste, med katerimi so nenazadnje tudi električna izvedba modela 208, poleg tega pa še hibridna izvedba modelov 3008, 5008, 508 ter Citroena C5 Aircross. Hkrati je recimo znano, da bo elektrika poganjala tudi prihodnjo generacijo križanca 2008, skupno pa bo do leta 2021 na trg pod okriljem obeh znamk predstavljenih pet električnih in sedem hibridnih novosti.

Omenjen premik pomeni velik premik tudi za same zastopnike obeh znamk v posameznih državah. A kot sporočajo iz obeh znamk se že pospešeno pripravljajo na prihod vseh omenjenih novosti. V praksi to pomeni, da so že začeli z opremljanjem avtomobilskih salonov z ustreznimi električnimi polnilnicami in drugo potrebno infrastrukturo, pri čemer naj bi prvo fazo postavitve končali že v prihodnjih tednih, kasneje pa bi lahko po potrebi sledila še postavitev hitrih polnilnic.

Poleg postavljanja električnih polnilnic pa so vsi pooblaščeni servisi obeh znamk že opravili tečaj za ravnanje z električnimi vozili. Na ta tečaj je vsak servis poslal po enega mehanika in vodjo servisa, s čimer bo zagotovljena ustrezna raven ravnanja z omenjenimi vozili. Sicer pa bo celotna investicija v postavitev infrastrukture v Sloveniji znašala 400.000 evrov, a kar je najbolj pomembno je to, da bo tu še pred prihodom prvih vozil.