Prvi električni Citroën po C-Zeru bo C4 Cactus

Električni Cactus pa bo le začetek električne 'ofenzive', ki jo Citroen napoveduje v prihodnjih letih.

Prvi električni Citroën po C-Zeru bo C4 Cactus (foto: Citroën) Citroën
12. 11. 2018

Eden izmed najbolj obleganih razstavnih prostorov na avtomobilskem salonu v Parizu na začetku meseca je bil nedvomno Peugeotov. Francoska znamka je namreč predstavila novo generacijo največjega karavana, 508 SW, poleg tega pa tudi novo generacijo hibridnih pogonskih sklopov ter celo električni koncept e-Legend. Kot kaže, bo električnih novosti kmalu deležna tudi Peugeotova partnerska znamka, Citroen.

Eden izmed njegovih najbolje prodajanih modelov, C4 Cactus, je bil namreč letos deležen občutne pomladitve, povsem nov avtomobil pa naj bi na cesto zapeljal leta 2020. In kot kaže, bo ta na voljo z električnim pogonskim sklopom. Vsaj tako namreč poročajo na britanskem avtomobilskem portalu Autocar, kjer dodajajo, da bo novinec narejen na enaki osnovi kot prihajajoča Peugeot 208 in Opel Corsa, to je na platformi CMP.

Novi koncepti že spomladi

Za omenjeni portal je novico o prihodu električnega Cactusa razkril Arnaud Belloni, podpredsednik oddelka za marketing in komunikacije na globalni ravni pri Citroenu. Ob tem je dodal, da je to le del načrta, s katerim nameravajo znamke Citroen, Peugeot, DS in Opel s prihodnjim letom vse svoje avtomobile ponuditi tudi z električnimi oziroma elektrificiranimi pogonskimi sklopi.

Podrobnosti o električnem C4 Cactusu za zdaj sicer še niso znane, avtomobil pa naj bi se oblikovno naslanjal na koncept Cxperience, predstavljen na pariškem salonu leta 2016. Še pred prihodom nove generacije Cactusa, natančneje na spomladanskem salonu v Ženevi, pa bo Citroen predstavil tudi dva povsem nova električna koncepta, za katera napovedujejo, da bosta vsaj tako pomembna za podjetje Citroen, kot je bil prihod modela 2CV. Po slednjem naj bi se tudi nekoliko zgledovala, vseeno pa bosta namenjena uporabi v mestnih središčih.