Renault in Samsung predstavljata prenovljen SM3 Z.E. s podaljšanim dosegom

Doseg vozila je v primerjavi s predhodnikom povečan za kar 57 odstotkov.

Renault in Samsung predstavljata prenovljen SM3 Z.E. s podaljšanim dosegom (foto: Renault) Renault
23. 11. 2017

Francoski avtomobilski proizvajalec in južnokorejski gigant Samsung sta danes v korejskem mestu Daegu, kjer poteka Mednarodna predstavitev avtomobilov prihodnosti, predstavila nov in izboljšan model električnega avtomobila SM3 Z.E. Gre za avtomobil, ki ga pri nas (v skoraj nespremenjeni podobi) poznamo pod imenom Fluence Z.E., katerega bistvene spremembe pa so skrite pod karoserijo avtomobila. Le ta, ki sicer temelji na obliki modela Megane tretje generacije, ostaja enaka.

Vodja oddelka za električne avtomobile pri Renaultu, Gilles Normand je ob tem dejal, da je prenovljeni SM3 napoved nove generacije električnih avtomobil omenjene skupine: »Družba Renault, prva znamka električnih avtomobilov in hkrati eden izmed pionirjev na tem trgu je sredi procesa predstavitve druge generacije električnih vozil. To je hkrati tudi del načrta 'Pripeljimo prihodnost', s katerim namerava družba Renault okrepiti tako svoj položaj na trgu tovrstnih vozil, kot tudi razširiti prisotnost na druge trge.«

S prenovljenimi baterijami kapacitete 36 kWh in ob nespremenjeni teži bo avtomobil po novem lahko z enim polnjenjem naredil 213 kilometrov, kar naj bi ob prevoženih 40 kilometrih, kolikor jih po raziskavi iz leta 2016 dnevno naredijo vozniki v Južni Koreji, zadostovalo za 5 dni uporabe.

Jure Šujica
Foto: Renault