Renault v Šanghaju prvič na elektriko z modelom City K-ZE

Svetovni debi bo doživel jeseni predstavljeni koncept, narejen na osnovi modela Kwid.

Renault v Šanghaju prvič na elektriko z modelom City K-ZE (foto: Renault) Renault
9. 4. 2019

Renault po zaslugi modelov ZOE, Kangoo Z.E., malčka Twizzy-ja in še nekaterih drugih modelov spada med pionirje električne mobilnosti nove dobe v Evropi, posledično pa na stari celini velja tudi za pomembnega akterja na tem področju. Zanimivo torej, da ga še ni na kitajskem trgu, ki velja za največjega, ko govorimo izključno o električnih avtomobilih. A tudi to se bo že v prihodnjih mesecih spremenilo po zaslugi modela, ki je zasnovan na modelu, namenjenem ravno azijskim trgom, modelu Kwid.

Najmanjši Renaultov križanec Kwid je namreč lani jeseni na pariškem avtomobilskem salonu debitiral kot električni koncept z dodatkom Zero Emissions v imenu, v kitajskem Šanghaju pa se bo predstavil v serijski izvedbi in z novim imenom, City K-ZE. S tem bo Renault trgu predstavil že svoj šesti električni avtomobil.

Čeprav bo novinec predstavljen na Kitajskem, kjer ga bo Renault izdeloval v sodelovanju s tamkajšnjim partnerjem Dongfeng Motor Group (obe strani tvorita skupno podjetje Dongfeng Renault Automobile Company ali DRAC), pa bo mali križanec v končni fazi namenjen celotnemu svetu. Kdaj bo zapeljal na trg in kakšne bodo njegove zmogljivosti, bo znano šele po predstavitvi na salonu, ki svoja vrata odpira že prihodnji teden.