Škoda 23. maja predstavlja svoj prvi električni avtomobil

V Bratislavi bo postavljen ob bok novemu Superbu.

Škoda 23. maja predstavlja svoj prvi električni avtomobil (foto: Škoda) Škoda
19. 5. 2019

Češka Škoda se v teh dneh pripravlja na splavitev  prenovljene admiralske ladje, modela Superb, ki bo kot največjo novost prinesel nekoliko spremenjen sprednji del vozila. Limuzina (po pričakovanjih pa tudi karavan) naj bi bila razkrita že 23. maja, hkrati pa bo Škoda na ta dan predstavila še eno pomembno novost, svoj prvi popolnoma električni avtomobil, Citigo-e iV, ki bo na cesto zapeljal prihodnje leto.

Tako kot pri Superbu pa tudi pri Citigoju Škoda uradno za zdaj razkazuje le skico vozila. Ta se je pred dnevi pojavila na družabnem omrežju Twitter, znano pa je, da pri omenjenem avtomobilu ne bo šlo za novo generacijo modela, saj Škoda električnega novinca razvija na sicer že osem let stari osnovi prve (in za zdaj edine) izdaje vozila. Še največja novost bo tako 'polna' maska brez rež na sprednjem delu vozila.

Redki so na drugi strani tehnični podatki novinca. Govori se, da naj bi Citigo-e iV ponujal električni baterijski sklop z zadostno zmogljivostjo za zagotavljanje do 300 kilometrov avtonomije. Pri tem je sicer uganka, ali je tu mišljeno do 300 kilometrov po standardu NEDC ali WLTP, več pa naj bi bilo tako znanega na četrtkovi premieri, dogodku, kjer bo predstavljen tudi priključnohibridni Superb in bo potekal v slovaški prestolnici Bratislavi.