Tesla Model Y prihaja naslednji teden

Manjši izmed obeh križancev znamke Tesla bo nekoliko večji in dražji kot Model 3.

Tesla Model Y prihaja naslednji teden (foto: Tesla) Tesla
9. 3. 2019

Tesla morda velja za enega izmed najbolj priljubljenih proizvajalcev med proizvajalci električnih avtomobilov, čeprav ob tem nekoliko zaostajajo za trendi v industriji. Ne nazadnje imajo za zdaj v ponudbi zgolj enega križanca, Model X, a že kar nekaj časa napovedujejo novinca v razredu manjših križancev, nekakšno povečano verzijo Modela 3. Ta se bo zdaj končno tudi zgodil, in sicer že prihodnji teden.

Prihod Modela Y, kot se bo imenoval novinec, je lastnik podjetja Tesla, Elon Musk, pred kratkim v svojem slogu napovedal prek družabnega omrežja Twitter. Pravzaprav je novinca napovedal že lani, ko je enako kot zdaj dejal, da bo avtomobil predstavil na 'marčeve ide', in tega se je na koncu tudi držal, saj bo avtomobil predstavljen le dan pred tem, 14. marca.

Čeprav bo Tesla Model Y športni terenec, pri znamki Tesla pri snovanju niso sledili Modelu X. Tako mu tudi niso namenili zapletenih dvižnih vrat, kar bi nedvomno precej dvignilo maloprodajno ceno vozila. Z njim pri znamki Tesla namreč merijo na kupce Modela 3, ki pa si želijo križancev. Od slednjega bo tako 10 odstotkov večji, posledično pa bo imel 10 odstotkov višjo ceno in hkrati nekoliko manjši domet baterije z enim polnjenjem baterije, kot ga ima Model 3.