To je podoba novega, 1.000-'konjskega' Hummerja!

Gre za prvo fotografijo novinca, ki bo predstavljen še letos.

To je podoba novega, 1.000-'konjskega' Hummerja! (foto: General Motors) General Motors
31. 1. 2020

Pred nekaj dnevi smo na naši spletni strani poročali o tem, da so se znova pojavile govorice o tem, da naj bi General Motors obudil znamko Hummer. Prvič so te govorice vzniknile že pred pol leta, a se je nekako zdelo, da gre tokrat povsem zares. In občutek je bil pravi. General Motors je namreč sinoči objavil prvo uradno fotografijo novinca. In ja, poganjala ga bo elektrika.

Hummer nove generacije naj bi na cesto zapeljal prihodnje leto, uradna predstavitev pa bo pravzaprav izpeljana že letos; načrtovana je za 20. maj, točna lokacija pa zaenkrat še ni znana. Proizvodnja bo sicer potekala v tovarni Hamtramck v mestu Detroit. Uradna oglaševalska kampanja se bo sicer začela še nekoliko prej, saj bo 30-sekundni oglas za novinca predvajan med polčasom največjega športnega dogodka v ZDA, Superbowl.

Sicer pa so pri General Motorsu oziroma znamki GMC, v sklopu katere se bo novi Hummer prodajal razkrili tudi nekaj tehničnih podatkov. Neznano število elektromotorjev bo ponujalo 735 kilovatov električne moči in rekordnih 13.558 njutonmetrov navora. Prav tako bodo impresivni tudi pospeških, saj bo do 100 kilometrov na uro pospešil v 3,6 sekundah – bolj ali manj v čisti tišini.