Toyota Aygo, Peugeot 108 in Citroen C1 bi z novo generacijo lahko dobili električni pogon

Na možnost elektrifikacije je na pariškem avtomobilskem salonu opozorila direktorica francoske znamke Citroen Linda Jackson.

Toyota Aygo, Peugeot 108 in Citroen C1 bi z novo generacijo lahko dobili električni pogon (foto: PSA) PSA
18. 10. 2018

Čeprav na slovenskem trgu po letu 2014 ni več prisotnega para trojčkov, Peugeota 107 in Citroena C1 (ostal je le še Toyota Aygo), pa francosko-japonska naveza še naprej proizvaja omenjene mestne malčke, pri čemer je Peugeot v skladu s tradicijo prevzel ime 108. In kot kaže, bodo še nekaj časa ostali na trgu (špekulacije kažejo, da bi jih lahko začeli izvažati tudi na Japonsko), saj se trojica podjetij že pripravlja na predstavitev nove generacije.

In prav lahko bi se zgodilo, da bi vsi trije novinci v prihodnje lahko dobili električne pogonske sklope. Na to možnost je pred dnevi namignila generalna direktorica znamke Citroen Linda Jackson z besedami »pričakujete lahko električni pogon«. A če bo elektrifikacijo doživel že model C1 in mu bo po tej poti verjetno sledil tudi 108, nikakor ni nujno, da bo sodelovanje nadaljevala Toyota.

Na možnost razhoda je na pariškem avtomobilskem salonu opozoril Didier Leroy, predsednik Toyota Europe, ki je dejal, da bi skupno pot lahko nadaljevali le ob postavitvi ustrezne skupne strategije. Bi pa pri koncernu PSA z omenjeno potezo ujeli dve muhi na en mah, saj bi lahko z novincema nadomestili ostarela električna modela C-Zero in iOn. Ali to pomeni tudi vrnitev na slovenski trg, je seveda še nemogoče napovedati.