Video: Rimac Concept Two premierno v Ženevi

Superšportnik bo hitrejši, močnejši, a tudi dražji kot njegov predhodnik, Concept One.

Video: Rimac Concept Two premierno v Ženevi (foto: Rimac) Rimac
25. 1. 2018

Se še spomnite električnega avtomobila, katerega so lansko leto ob boku Bugatti Veyrona preizkušali na dirkališču v Krškem? Govorimo seveda o avtomobilu Rimac Concept One, katerega oče je hrvaški dirkač in lastnik podjetja Rimac Automobili. V dveh letih od predstavitve omenjenega avtomobila pa se podjetje sedaj pripravlja na predstavitev drugega avtomobila z imenom Concept Two, ki bo svojo premiero doživel na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Zdi se, da je bil Concept One le nekakšno 'ogrevanje', kar se sicer sliši čudno, glede na to, da je avtomobil premogel 1.224 'konjskih' moči, 1.600 Nm navora, končno hitrost 355 kilometrov na uro in je do 100 kilometrov na uro lahko pospešil v 2,5 sekundah. A po besedah Monike Mikac, vodje operative pri podjetju v hrvaškem podjetju naj bi Concept Two ponujal več prestiža kot predhodnik, hkrati pa naj bi bil tudi nekoliko večji in zmogljivejši. Do začetka proizvodnje naj bi izgubil tudi 'konceptno' ime.

Širitev podjetja na vseh področjih

Čeprav bo nov avtomobil v vseh pogledih boljši od predhodnika, pa bo vseeno na nek način manj ekskluziven. Medtem, ko so Concept One izdelali v zgolj osmih primerkih (poleg njih pa še dva dirkalna avtomobila), bo njegov naslednik na cesto zapeljal v 100 'izvodih', sledila pa bosta še dirkalnik in različica brez strehe. Kljub visoki ceni, ki naj bi presegla ceno 1,2 milijona evrov, s čimer se postavlja ob bok največjim imenom, kot sta Bugatti in Koenigsegg pa naj bi že v prvem letu izdelalo in prodali 20 avtomobilov.

Podjetje Rimac se sicer ne ukvarja zgolj s proizvodnjo avtomobilov, njegova glavna dejavnost je namreč proizvodnja različnih avtomobilskih komponent, kot so na primer baterije in informacijsko-zabavni sistemi. Rast zato napovedujejo tudi na matičnem področju podjetja. Sedaj tako na letni ravni izdelajo približno 100 baterij, ta številka pa naj bi že v nekaj letih narasla ne nekje med 5.000 in 10.000 enot.

Jure Šujica
Foto: Rimac