Za izpopolnjeno e-mobilnost

Na letošnjem sejmu Dom v Ljubljani so predstavili sodelovanje nove vrste na področju polnilne infrastrukture za električne avtomobile, osnovano na projektu Moon.

Za izpopolnjeno e-mobilnost (foto: Porsche Slovenija) Porsche Slovenija
6. 3. 2020

Marles hiše, največji slovenski izdelovalec lesenih montažnih hiš, in Porsche Slovenija, največji distributer avtomobilov na slovenskem trgu, sta se strateško povezala pri organizaciji ponudbe polnilne infrastrukture za prihajajočo novo dobo elektrificirane mobilnosti v Sloveniji.

Pri Marlesu bi radi poskrbeli, da bi s svojo zavezanostjo k gradnji objektov, ki minimalno obremenjujejo okolje, še izboljšali ponudbo glede najboljšega bivalnega okolja. Bogdan Božac, prokurist družbe Marles hiše Maribor je tudi dodal, da želijo svojim uporabnikom ponuditi najvišje možno bivalno okolje, zato naj bi njihovi objekti postali osnovni temelj energetske samooskrbe ter osnovna celica zagotavljanja mobilnosti.

Porsche Slovenija je z ustanovitvijo znamke Moon skušal postaviti možnost celovite rešitve na področju bivanja s polnilno infrastrukturo za samooskrbo z električno energijo pri gradnji stanovanjskih, poslovnih in javnih objektov. V skladu s tem ciljem, je dodal direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič, so zadovoljni ob sklenitvi sodelovanja s podjetjem Marles hiše Maribor, da bodo lahko vsem, ki jih to zanima, ponudili primerne rešitve glede e-mobilnosti.

S skupnim nastopom tako zdaj oba partnerja kupcem hiš ponujata tudi vgradnjo fotovoltaičnega sistema, s katerim bo energijo pridobival s pomočjo sončne energije in jo hranil v domačem hranilniku električne energije. Ta dodatek za odličnost energetsko varčnih Marlesovih hiš, upoštevajoč trajnostna načela gradnje in bivanja ter inteligentno upravljanje doma, zagotavlja sodobno in zelo napredno bivalno okolje. Znamka Moon seveda ponuja tudi vse, kar je potrebno za pripravo polnilnice za električne ali priključnohibridne avtomobile, od osnovne polnilnice do celotnega sistema, pri tem pa kupec ni vezan na nakup avtomobilov iz ponudbe podjetja Porsche Slovenija.