Imamo torej finaliste izbora Slovenski avto leta!

13. 12. 2023 | Matjaž Korošak
Deli

Po novi uvodni proceduri v izboru slovenskega avtomobila leta 2024 smo pet finalistov izbrali v sodelujočih redakcijah. Zdaj pa je čas tudi za glasove bralcev - kot vsako leto! Ampak najprej nekaj podrobnosti o izboru ...

Vodstvo izbora se je odločilo, da uvodni del izbora letos izpeljemo nekoliko drugače. Da namreč pet finalistov izmed 'ponujenih' kandidatov - letos  jih je bilo 17, izberemo člani redakcij, ki sodelujejo (sodelujemo) v izboru, saj smo novinarji, ki se s to tematiko profesionalno ukvarjamo, tudi zares dnevno v stikih z vsemi novimi modeli, ki prihajajo na trg ali pa so že na trgu. Tudi zato smo organizirali še sklepni del skupnega testa, kjer smo lahko na istem terenu, na poligonu AMZS Vransko, preizkusili vse kandidate v enakih pogojih!

SAL

In kratek video, ki je nastal na Vranskem, si lahko pogledate tukaj!

Zdaj ste na vrsti vi ...

Ampak to seveda ne pomeni, da je pomembnost glasu, ki ga prispevajo bralci (pa tudi gledalci in poslušalci), manj pomembna. Sploh ne - zdaj, ko so znani finalisti, ki jih vidite spodaj, se namreč začenja tudi del glasovanja, ki je rezerviran za vas! In kot vedno boste tudi vi s svojimi glasovi pomagali izbrati avto leta, saj bodo finalisti v končno glasovanje odnesli točke, po ključu 5-4-3-2-1.

SAL

Seznam finalistov za slovenski avto leta 2024:

  • Hyundai Kona

  • Jeep Avenger

  • MG 4

  • Renault Austral

  • Toyota C-HR

In kako lahko glasujete?

Na naši spletni strani boste našli glasovnico, ki jo izpolnite in pošljete - tako preprosto! Pazite le - iz enega elektronskega naslova lahko glasujete le enkrat tedensko. Ko bomo imeli vaše glasove, pa glasujemo - kot običajno še v sodelujočih uredništvih, končni rezultati bodo znani na zaključni prireditvi, ki bo kot običajno sredi januarja prihodnje leto. Podrobnosti bomo seveda še sporočili! Letos smo se v uredništvu odločili, da v tiskani izdaji glasovnice ne objavljamo več, ker je bilo število fizičnih glasovnic res skromno. Spletno glasovanje je bolj praktično, pa seveda tudi cenejše.

In nagrade?

Brez skrbi, vaše sodelovanje bomo kot vsako leto nagradili tudi z nekaj lepimi nagradami - in teh je letos kar pet! Kar poglejte - od najema prestižnega avtodoma Robeta, vrednostne kartice za kar 1.500 evrov za nakup goriva pri Petrolu, družinskega vikend paketa na Kopah, kompleta pnevmatik Goodyear in snežnih verig Tractiva (Veriga Lesce).

Preberite še: Začenja se proizvodnja najnovejše Škode (VIDEO)

BONUS VIDEO: Navdihujoča zgodba naše vrhunske balerine: ona je to, kar je Luka Dončić v košarki