Adria drift series je z dirko na Blagomixu končno nazaj

26. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Prva dirka je ponudila zanimiv dvoboj med uveljavljenimi dirkači in starimi znanci serije.

Minuli vikend je, kot smo pred časom že napovedali, na poligonu varne vožnje Blagomix v Logatcu po letu premora potekala prva dirka letošnje sezone serije Adria drift. In kot se je izkazalo na poligonu, ki že od začetka velja za središče slovenskega driftanja, zanimanje za serijo nikakor ni upadlo. Udeleženci so bili namreč lahko priča številnim ljubiteljem med gledalci in pisani mednarodni udeležbi med dirkači.

Iz šestih držav – Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Madžarske in Bolgarije – so torej v bližino Logatca prišli tekmovalci preteklo nedeljo. Bilo jih je več deset in obetal se nam je oster boj za zmago, ki pa ga je v veliki meri krojil dež. Še pred dirko sta se namreč poslovila Madžar Ferenc Cserep in Hrvat Marko Brkljačić, sicer dva izmed tistih, ki bi se lahko borili za najvišja mesta. Prvi se je poslovil zaradi nastavitev svojega vozila, ki ni namenjeno mokri podlagi, drugem pa so jo zagodle tehnične težave.

Slovenci tik pod vrhom

Omenjena odstopa pa sta bila tudi kot napoved v divje nadaljevanje, kjer smo lahko spremljali dvoboje med starimi mački in mladimi dirkači, ki so po večini vedno znova dokazovali svoje kakovosti. Tako je Matic Mlakar v boju za uvrstitev med najboljšo četverico domov poslal dvakratnega prvaka Uroša Berdajsa, a mu je nato uvrstitev na zmagovalni oder preprečil Ivan Višković.

Čeprav je dirka potekala na naših tleh, pa Slovenci na zmagovalnem odru tako nismo imeli zmagovalca. V boju za najvišjo stopničko sta se namreč spopadla najboljši iz kvalifikacij Marko Brdek in avstrijski debitant Lukas Dobias. Slednji vseeno na koncu ni bil kos Hrvatu, ki je tako zabeležil prvo letošnjo zmago v seriji, drugo pa bo lahko že kmalu lovil na domačih tleh. Naslednja dirka serije Adria drift Challenge bo namreč potekala že zadnji dan junija v hrvaškem Čakovcu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"