Akrapovič letos s 'svojim' dirkalnikom v seriji DTM

27. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Audi in Akrapovič bosta tako na prav poseben način zaznamovala deseto obletnico skupnega sodelovanja.

Domača znamka za izdelavo izpušnih sistemov Akrapovič je po začetkih v motociklizmu že kar nekaj let precej uspešna tudi pri izdelavi izpušnih sistemov za avtomobile. Med prvimi znamkami, s katerimi so sodelovali v preteklih letih, je tudi nemški Audi, znamka, sodelovanje s katero bodo letos počastili na prav poseben način – s skupnim dirkalnikom  v seriji DTM, ki ga bo v letošnji sezoni vozil Mike Rockenfeller.

Pravzaprav bo Audi v letošnji sezoni v seriji nastopal s šestimi dirkalniki RS 5 DTM, katerih motorji bodo dihali s pomočjo slovenskih izpušnih sedežev, Rockenfellerjev avtomobil pa bo poleg vsega odet v Akrapovičeve barve. Prevladovala bo črna z dodatkom bele, streho, pokrov motorja in stranice avtomobila pa bodo krasili prepoznavni rdeči škorpijoni. Z njim bo Rockenfeller, sicer prvak serije iz leta 2013, prvič nastopil že prihodnji vikend na dirkališču Hockenheimring, nato pa še na sedmih drugih preizkušnjah po Evropi.

Bera uspehov že zdaj precejšnja

»Začetki našega sodelovanja s podjetjem Audi Sport so bili skromni, a sta oba partnerja ves čas spoštovala znanje in kompetence drug drugega. Zaradi prizadevanja po zagotavljanju najzmogljivejših, lahkih in vzdržljivih izdelkov smo dosegli že veliko uspehov. Zmage na Le Mansu z dirkalniki R15 TDI plus, R18 TDI in R18 e-tron quattro so bile nepozabne, prihodnje zmage v seriji DTM z dirkalniki, opremljenimi s turbomotorji, pa bodo za nas nov mejnik. Zato sem zelo ponosen, da imamo v desetem letu sodelovanja tudi sponzorski dirkalnik Akrapovič Audi RS 5 DTM. Odnosi med dobavitelji in kupci se vzpostavijo in končajo, prava partnerstva pa so tista, ki trajajo. Hvala vsem pri Audi Sportu za teh čudovitih deset let,« je ob najavi sodelovanja dejal Uroš Rosa, izvršni direktor podjetja.

Uspehov, ki jih omenja Rosa, je sicer do zdaj res bilo že kar precej. Ne nazadnje je bil Akrapovič del ekipe pri vseh petih zaporednih zmagah v Le Mansu med letoma 2010 in 2014, poleg tega so skupaj dvakrat že slavili v seriji DTM; prvič leta 2013 z že omenjenim Rockenfellerjem in drugič leta 2017, ko je naslov prvaka serije nemških turnih avtomobilov osvojil Rene Rasta.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel