Akrapovičevo znanje za BMW-jeve dirkalnike IMSA

Podjetje Akrapovič, ki slovi po vrhunskih izpušnih sistemih, že dvanajst let sodeluje z znamko BMW. Zdaj bodo to sodelovanje nadgradili še s projektom dirkanja na prvenstvu GTP IMSA WeatherTech SportsCar.

S tem se Akrapovič podaja v novo dirkaško sezono kot uradni partner BMW M Motorsport. BMW je za letošnje prvenstvo pripravil dirkalnik M Hybrid V8, ki je hkrati tudi njihov prvi dirkalnik na hibridni pogon. Avtomobil bo seveda opremljen z lahkim Akrapovičevim izpušnim sistemom, ki je bil zasnovan za premagovanje ekstremnih razmer, značilnih za 24-urne dirke.

Omenjeni dirkalnik bo v sezoni 2023 tekmoval v razredu GTP prvenstva IMSA WeatherTech SportsCar ter se za lovorike potegoval na znanih ameriških dirkališčih Daytona, Sebring in Road Atlanta. Izvršni direktor podjetja Akrapovič  Davorin Dobočnik je ob tem povedal: »To je zelo pomembno partnerstvo za podjetje Akrapovič. Razširitev našega sodelovanja s partnerjem BMW M Motorsport prek projekta dirkalnika BMW M Hybrid V8 je za nas pomembna prelomnica ter velik in zelo dobrodošel tehnični izziv za našo ekipo

Ekipa BMW M Team RLL se bo s konkurenco v razredu GTP spopadla z dvema dirkalnikoma BMW M Hybrid V8. Za volanom dirkalnika s startno številko 24 se bodo izmenjavali Philipp Eng, Augusto Farfus, dvakratni prvak serije DTM in ambasador znamke Akrapovič Marco Wittmann ter dirkač serije IndyCar Colton Herta. Herta bo tudi četrti voznik dirkalnika številka 25, kjer si bo volan izmenjaval s Connorjem De Phillippijem, Nickom Yellolyjem in aktualnim prvakom serije DTM Sheldonom van der Lindejem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol