Audi na Dakar z zvezdniško zasedbo!

19. 5. 2021 | Matjaž Korošak
Deli

Vse bolj očitno postaja dejstvo, da je Audi, ki se vrača v reli - vendar na reli po brezpotjih, za svoj podvig najel zvezdniško ekipo voznikov...

... na čelu s Špancem Carlosom Sainzem. Dvakratni svetovni prvak v reliju in štirikratni zmagovalec Dakarja se pri 59. letih torej še ne namerava upokojiti. Še več, željan je nove zmage na Dakarju, za katerega se že približno ve, kjer bo potekal!

Španec se bo tokrat moral ukvarjati s povsem novo tehnologijo dirkalnika, saj bo Audi nastopil s hibridom, ki ga bo poganjal tudi Audijev motor TFSI iz DTM dirkalnika. Dirkalnik bo sicer Audiju pomagalo izdelati specializirano podjetje X-Raid, ki ga vodi Sven Quandt, ime pa si je podjetje ustvarilo kot nekakšna poltovarniška dirkaška roka BMW-ja in zadnja leta Minija v reli raidih.

Navsezadnje sta letos prvo in tretje mesto na Dakarju šli v roke obeh voznikov Minija - Stephanu Peterhanslu in Carlosu Sainzu. In prav uspešni Francoz naj bi bil drugi voznik nemške ekipe.

Pri Audiju sicer še niso potrdili svoje vozniške in sovozniške zasedbe (večkrat se ob obeh omenjenih imenih pojavlja tudi Mattias Ekkstrom, dvakratni prvak serije DTM in svetovni prvak v relikrosu), to pa je pričakovati kmalu, saj bodo sredi leta začeli testirati.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol