DP v reliju: v Velenju vrnitev prvaka

28. 5. 2023 | Matjaž Korošak
Deli

Reli v Velenju je letos doživel posebno obletnico - po propadu relija Saturnus je zdaj Velenje reli z največ izvedbami v Sloveniji. In Rok Turk ima (tudi z Blanko Kacin) največ zmag (pet) na tej tradicionalni dirki!

S suvereno predstavo je dvojica Turk-Kacin (Hyundai i20 Rally2) v soboto povsem upravičila vlogo favorita na letošnji izvedbi relija Velenje. Ne glede na nekaj obetavnih, čeprav ne prvorazrednih imen iz tujine (Dinkel, Von Thurn und Taxis, Kovacs ...) sta za seboj pustila drugouvrščenega grofa Von Thurn und Taxisa za dobro minuto, Dominik Dinkel, ki je še nekako sledil prvaku, pa je zletel s ceste. Slovenska konkurenca v podobnih dirkalnikih pa ni zmogla slediti tempu vodilne dvojice.

Grossi hiter, vendar ...

Uroš Modlic

Po pričakovanju je bil Turku najbližji slovenski konkurent Marko Grossi s sovoznico Taro Berlot, ki pa je na koncu zaostal za skoraj minuto in pol, čeprav se je prvaku na nekaj preizkušnjah tudi približal.

Poznavanje cest v Velenju in okolici se je obrestovalo veteranu Darku Peljhanu, ki je s sovoznikom Matejem Čarom zasedel četrto mesto, peti je bil tokrat povratnik Mitja Klemenčič (sovoznik Damjan Jeram) v Škodi Fabii. Tokrat je tehnika zagodla Alešu Zrinskemu in Roku Vidmarju (motor Škode Fabie preprosto ni stekel), odstopil pa je tudi Rajko Žakelj (Peugeot 208 T16).

Uroš Modlic

Škulj spet razred zase v diviziji II

Prav boj za peto oziroma šesto meto je bil nekaj časa tudi najbolj zanimiv. Šlo je za dvoboj med Klemenčičem v Fabii R5 in dvojico Mark Škulj in Pia Šumer, ki seveda vozita bistveno šibkejši dirkalnik razreda Rally2 (Opel Corsa). Na koncu je bil izkušeni Klemenčič vendarle hitrejši. Škulj in Šumerjeva pa sta zasedla šesto mesto skupno in premočno zmagala v diviziji II. 

Preberite še: To je ženska iz Idrije, ki bi jo morali poznati vsi avtomobilski navdušenci

Z najnovejšo reli različico Škode Fabie smo se zapeljali tudi mi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"