F1: bodo pri FII Hamiltonu prepovedali nastop na domači dirki?

30. 6. 2022
Deli
F1: bodo pri FII Hamiltonu prepovedali nastop na domači dirki? (foto: Newspress)
Newspress

Britanec se glede opozoril ne obremenjuje preveč in pravi, da gre za nepomembne stvari. Vodstvo tekmovanja meni drugače.

V Silverstonu konec tedna pričakujejo več kot 140.000 navijačev. Velika večina jih bo tja šla navijat za domačega junaka Hamiltona, ki pa ima v dneh pred preizkušnjo odprto manjšo fronto z vodstvom tekmovanja in krovno zvezo.

Krovna zveza Fia je namreč že pred časom zahtevala, da zaradi varnostnih zahtev Hamilton odstrani del nakita, ki ga nosi - gre za uhan oziroma okrasni vijak v nosu.

Na dirki v Miamiju osmega maja so Hamiltona že opozorili, da bo moral nakit odstraniti, a je takrat dobil podaljšan rok dveh dirk, da to stori, poroča dpa. Ker je Britanec pojasnil, da gre za zahteven zdravstveni projekt, so mu dovolili še eno podaljšanje izjeme, a pred britansko dirko bo tudi ta zadnji rok potekel.

Preberite še: Nelson Piquet znova s predolgim jezikom, na rasistične izjave se je odzvala tudi FIA

Če torej Hamilton pred domačo dirko ne bo odstranil za vodstvo tekmovanja spornega kosa nakita, ga lahko doleti kazen. Najverjetnejša bo takšna v obliki opozorila ali denarne kazni, a po pravilih lahko za takšne kršitve dirkaču izrečejo tudi prepoved nastopa, poudarja dpa.

Pred dirko v Azerbajdžanu je sedemkratni svetovni prvak spregovoril tudi o tej tematiki, ki jo sam sicer vidi kot povsem obrobno.

"Mislim, da vlagajo veliko preveč energije v to. Pravilo velja od leta 2005, vsi smo med kariero nosili takšen ali drugačen nakit. V preteklosti to nikoli ni bila težava in tudi zdaj ni treba, da postane. Imamo pomembnejše stvari, s katerimi se moramo ukvarjati," je dejal Hamilton.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja