'Fake News?' Piastri zanikal dogovor z ekipo Alpine

3. 8. 2022
Deli
'Fake News?' Piastri zanikal dogovor z ekipo Alpine (foto: Alpine)
Alpine

V svetu formule 1 je prišlo do nenavadne zmešnjave. Ekipa formule 1 Alpine je namreč v torek sporočila, da bo njen dirkač v naslednji sezoni nadarjeni Avstralec Oscar Piastri, ta pa je nekaj ur pozneje zanikal, da bi se s Francozi dogovoril za pogodbo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Kot razumem, je ekipa brez mojega privoljenja v sporočilu za javnost zapisala, da bom zanjo vozil v naslednji sezoni. To ne drži, nisem podpisal pogodbe z ekipo Alpine in zanjo ne bom vozil v naslednji sezoni," je na družbenih omrežjih sporočil prvak formule 2.

Pred tem je Alpine sporočil, da bo v sezoni 2023 Piastri, sicer testni voznik moštva, ob Francozu Estebanu Oconu drugi voznik moštva. Dan pred tem je moštvo Aston Martin sporočilo, da bo španski veteran Fernando Alonso, ki je letos še član Alpina, naslednje leto član britanske ekipe.

Piastri je sicer član dirkaške akademije moštva Alpine že štiri leta, leta 2021 je osvojil svetovno prvenstvo formule 2, velja pa za enega najbolj nadarjenih dirkačev mlade generacije.

Preberite še: Formula 1: Sebastian Vettel ima dovolj, v življenju so še druge stvari

Kot poroča dpa, je spor glede pogodbe nastal, ker naj bi Avstralcu Alpine moral zagotoviti sedež v formuli 1 do leta 2023. Do selitve Alonsa pa ta scenarij ni bil prav verjeten, zato je Piastri z agentom, nekdanjim dirkačem Markom Webrom, iskal druge rešitve in naj bi se dogovarjal z McLarnom.

"Menimo, da je z naše strani sporočilo za javnost pravno povsem korektno. Več za zdaj ne bomo razkrivali," pa so zaplet v ekipi Alpine pojasnili za britansko televizijo BBC.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol