Fernando Alonso tik pred vrnitvijo v F1?

18. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Fernando Alonso tik pred vrnitvijo v F1? (foto: Arhiv AM/Profimedia)
Arhiv AM/Profimedia

Prihodnje leto naj bi se že drugič vrnil v ekipo Renaulta.

Konec preteklega tedna se je v javnosti pojavila informacija o kar treh velikih prestopih v Formuli 1. Ekipo Ferrarija je namreč po propadlih pogajanjih za novo pogodbo v sezoni 2021 zapustil Sebastian Vettel, prihodnjo sezono bo njegovo mesto zasedel Carlos Sainz mlajši, Sainzevo mesto v Mclarnu pa bo zasedel Daniel Ricciardo. S tem se je za prihodnje leto sprostilo mesto v ekipi Renaulta in hitro so se pojavila ugibanja, kdo bi lahko zasedel prosto mesto. A odgovor je, kot vse kaže, tu.

Že prejšnji teden so se namreč pojavile govorice, da naj bi se ekipi pridružil upokojeni dirkač Formule 1, Fernando Alonso, za kar sta z različnimi objavami na družbenem omrežju Twitter poskrbela dirkač sam, hkrati pa tudi francoska ekipa Renault. 38-letni španski dirkač naj bi po neuradnih podatkih francoskih medijev namreč že podpisal pogodbo s francoskim moštvom, pri čemer naj bi velik interes za to kazali tudi lastniki celotne serije Formula 1, Liberty Media, kjer naj bi celo prispevali del denarja za Špančevo plačo.

Alonso in Renault imata iz preteklosti vsekakor številne lepe spomine. Španec je ne nazadnje s francoskim moštvom sodeloval v sezonah 2005 in 2006 ter tako postal najmlajši dirkač z osvojenim enim ter posledično dvema zaporednima naslovoma svetovnega prvaka. S francoskim moštvom je sicer sodeloval še v letih 2008 in 2009, pri čemer pa so bili rezultati v omenjenih dveh sezonah zaradi nekonkurenčnega dirkalnika zgolj podpovprečni. A to je očitno pozabljeno in ob namigovanjih, da naj bi si Alonso močno želel vrnitve v Formulo 1 (čeprav je iz nje odšel leta 2018, to zanj ni pomenilo dirkaškega pokoja), se zdi, da je podpis pogodbe oddaljen le še nekaj dni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja